Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk müteahhitten 2 villa rüşvet alan Rus memuruna, 10 yıl hapis isteniyor

Rusya’nın Ural bölgelerinden Çelyabinsk’te bir Türk müteahhitten 2 villa rüşvet alan Federal Göçmen Dairesi (FMS) Çelyabinsk Bölgesi eski başkanı Artur Damert’in 10 yıl hapsi isteniyor.Soruşturmaya göre, 2008 yılında FMS yetkilisi...

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’nın Ural bölgelerinden Çelyabinsk’te bir Türk müteahhitten 2 villa rüşvet alan Federal Göçmen Dairesi (FMS) Çelyabinsk Bölgesi eski başkanı Artur Damert’in 10 yıl hapsi isteniyor.

Soruşturmaya göre, 2008 yılında FMS yetkilisi Damert’in bölgede inşaatla uğraşan bir Türk firmasının genel müdüründen yabancı işçilerin oturma izninin uzatılması ve kaçak işçilere çalışma izni verilmesi karşılığında kızı ve oğlu için 2 villa rüşvet istedi. İddialara göre Türk müteahhit, 2 villa yaparak şirketine 8 milyon rubleden fazla zarar verdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan bölge savcıları, Damert'in başka rüşvet vakalarına karıştığını da tespit etti. Türk vatandaşına ulaşamayan mahkeme ise duruşmayı erteledi.

Damert'in 10 yıl hapis ve 1 milyon ruble para cezası ile yargılanması ve albay rütbesinden yoksun bırakılması isteniyor. Eski bölge başkanına ayrıca, 3 yıl devlet makamlarında çalışma yasağı getirilmesi gerektiği ifade ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.