Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk IŞİD'çi öldürüldü!

Hollanda'dan IŞİD'e katılan Türk asıllı terörist İsrafil Yılmaz'ın, IŞİD'in kalbi Rakka'ya düzenlenen hava bombardımanında öldürüldüğü öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk IŞİD'çi öldürüldü!
Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla tanınan Türk asıllı IŞİD'li terörist İsrafil Yılmaz'ın Rakka'ya yapılan hava saldırısı sonucunda öldürüldüğü iddia edildi.

Hollanda ordusunda iki yıl görev yaptıktan sonra IŞİD’e katılmaya karar veren Yılmaz, hazırladığı internet sitesi üzerinden, IŞİD topraklarında gündelik yaşamın nasıl olduğuna dair yazılar ve görseller yayımlıyordu. Sosyal medyada yavru kedi ve bebekle çekilmiş fotoğraflarını yayımlayan Yılmaz'ın bu paylaşımlardan sonra çok sayıda evlilik teklifi aldığı iddia edilmişti.

Gerçek adı Salih Yahya Gazli Yılmaz olan IŞİD militanı, 1987 yılında Brunei'de doğduktan sonra Hollanda'da büyümüş. 2013 yılında IŞİD'e katılana kadar Hollanda Kraliyet Ordusu'nda görev yapan Yılmaz, daha önce Instagram, Ask.fm, Twitter gibi sosyal medya kanalları da kullanmış.

Hollanda basınının yoğun ilgi gösterdiği Yılmaz, Rakka’da iki kez evlenmiş, bu evliliklerin birisinden bir erkek çocuk sahibi olmuştu. Askeri deneyimi nedeniyle terör örgütünün önem verdiği militanlar arasına giren Yılmaz, IŞİD’in özel operasyon birimine katılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.