Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Türk halkına karşı hata yaptık"

Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri, 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra takındıkları tutumla ilgili özeleştiri yaptı ve "Darbenin arkasında Gülen'e bağlı insanların olduğuna dair hiçbir şüphem yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Türk halkına karşı hata yaptık"
Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını Skype üzerinden yanıtlayan Piri, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'nin yeterince dayanışma sergilememekle ve tepki göstermemekle suçladığı Avrupa Parlamentosu'nun hata yaptığını ifade ederek, "Brüksel'de bu darbe girişiminden dolayı mutlu olan tek bir kişiye dahi rastlamadım, fakat ilk 24 saat içinde hayatını kaybeden insanlardan, Meclis'in bombalanmasından bahsetmeyip hükümetin tepkilerine tepki gösterdik. Sadece on binlerce insanın yargılanmadan görevden alınmasını eleştirdik. Türk halkına karşı hata yaptık" diye konuştu.

"Şahsen benim darbenin arkasında Gülen'e bağlı insanların olduğuna dair hiçbir şüphem yok" diyen Piri, bazı soruların yanıtlarının ortaya çıkmasının şart olduğunu vurgulayarak, o soruları şöyle sıraladı:

Bu ne kadar geniş bir organizasyondu? Bu darbe girişimi Pennsylvania'dan mı yönetilmişti? Yüzlerce hatta on binlerce Gülenci bu girişimin içinde miydi? Yoksa sadece ordudan atılacağını bilen Gülenci askerlerin son hamle olarak yaptığı bir şey miydi?'

OHAL UZATILIRSA VİZELERİN KALDIRILMASI MÜMKÜN OLMAYACAKTIR'

Vize serbestisine ilişkin, "Umuyorum bunu önümüzdeki aylarda halledebiliriz. Ama şunu da belirtmeliyim, eğer OHAL uzatılırsa o süre boyunca vizelerin kaldırılması mümkün olamayacaktır" diyen Piri, "Eğer bir ülke idam yasasını geri getirirse bu üyelik müzakerelerin sonlanması anlamına gelir. Kanımca, ilk anda insanların öfkeyle dillendirdiği bu konu kapandı. Aksi halde Türkiye 20 yıl geriye gider" ifadelerini kullandı.

PİRİ, DAHA ÖNCE 'GÜLEN GRUBU AK PARTİ TARAFINDAN AVRUPA'DA TANITILDI' DEMİŞTİ

AP Türkiye raportörü Piri, Türkiye'de 15 Temmuz sonrası yaşananların değerlendirildiği oturum öncesinde BBC Türkçe'ye verdiği röportajda, Gülen grubunun AK Parti tarafından Avrupa'da tanıtıldığını söylemişti. Darbe girişimi sonrası uygulanan gözaltı ve açığa almalar nedeniyle büyük kaygı duyduklarını söyleyen ve adil yargılamanın önemine değinen Piri, ‘cezai yaptırım gerektiren suç' işlemiş kişiler ile, suçsuz insanlar arasında ayrım yapılması gerektiğinin altını çizmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.