Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Türk halkı, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’un ifadelerini affetmeyecek’

Dışişleri Bakanlığı, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Gauck’un 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Dışişleri’nden yapılan açıklamada “Türk halkı, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’un bu ifadelerini...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Gauck’un 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Dışişleri’nden yapılan açıklamada “Türk halkı, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’un bu ifadelerini unutmayacak ve affetmeyecektir” ifadesi kullanıldı.

Dışişleri açıklamasında “Almanya Federal Cumhurbaşkanı Gauck, 23 Nisan 2015 tarihinde Berlin Katedralinde düzenlenen ve Türk kimliğine, tarihine ve toplumuna mesnetsiz ithamların dillendirildiği bir törene iştirak etmiştir. Cumhurbaşkanı Gauck’un, hukuka ve tarihi gerçeklere aykırı şekilde, Türk milletine işlemediği bir suçu isnat etme hakkı yoktur. Toplumsal birlik, bütünlük ve uyumu temsil etme makamında olanlardan, toplumu oluşturan tüm fertlerin hassasiyetlerini dikkate almaları ve daha kucaklayıcı bir yaklaşım sergilemeleri beklenir. Bu bağlamda, Gauck’un, temsil ettiği insanlar arasında bulunan yüzbinlerce Türk asıllı Alman vatandaşının düşüncelerini yok sayması  ibret vericidir.” denildi.

“TÜRK KİMLİĞİ, TÜRK-ALMAN TOPLUMUNUN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR”

Dışişleri’nden yapılan açıklamaya şu şekilde devam edildi: “Türk tarihi ve kimliği, Türk-Alman toplumunun ayrılmaz bir parçasıdır. Bu kimliği karalamaya yönelik girişimlere bu toplumun fertleri sessiz kalmayacaklardır. Türk halkı, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’un bu ifadelerini unutmayacak ve affetmeyecektir. Önümüzdeki günlerde, 1915 olayları konusunda bir karar tasarısını ele alması öngörülen Almanya Federal Meclisinin, bu tarihi mesele konusunda tarafsız ve yapıcı bir tutum içerisinde olmasını, Türk-Alman ilişkilerine uzun dönem olumsuz yansımaları olacak bir yaklaşım sergilememesini temenni ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.