Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Hacker Grubu ’Akıncılar’, Rus Sitelerinin Datalarını Ele Geçirdi

Cyber-Warrior’a bağlı ’Akıncılar’ Türk hacker grubu, Rusya’ya ait 16 devlet sitesini hackleyerek önemli bilgileri ele geçirdiğini duyurdu.Akıncılar adlı Türk hacker grubu, Rusya’nın Türkiye’ye karşı tehditleri ve Suriye’de gerçekleştirdiği...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cyber-Warrior’a bağlı ’Akıncılar’ Türk hacker grubu, Rusya’ya ait 16 devlet sitesini hackleyerek önemli bilgileri ele geçirdiğini duyurdu.
Akıncılar adlı Türk hacker grubu, Rusya’nın Türkiye’ye karşı tehditleri ve Suriye’de gerçekleştirdiği katliamlara karşı tepkisini Rusya’ya ait 16 devlet sitesini hackleyerek gösterdi. Hacklediği sitelerden çok önemli bilgileri ele geçirdiğini belirten Akıncılar, Rusya’yı ele geçirdiği verileri yayınlamak ile tehdit etti. Akıncılar, “Rusya’ya ait 16 adet devlet sitesindeki çok önemli veriler dahil tüm detayları ele geçirmiş bulunuyoruz. Rusya, Suriye ve Türkiye ile uğraşmaktan vazgeçsin. Ayrıca kanlı ellerini Suriye’deki masum insanların üstünden çeksinler. Şu an bu verilerin sadece bir kısmını herkes ile paylaşıyoruz” açıklamasında bulundu. Açıklamada, “Cyber-warrior/AKINCILAR olarak Rusya’nın Suriye’de yaptıklarına daha önce de göz yummadık şimdi de yummuyoruz. Rusya’ya ait 16 büyük devlet sitesine saldırı düzenleyerek veri tabanlarının tamamını paylaşıyoruz. Elde edilen veriler içerisinde her devlet kurumuna ait birçok üst düzey bürokratların e-mailleri, kurum içi yazışmaları ve kurumların halka paylaşmadıkları bazı bilgiler bulunmaktadır. Diğer hack grupları gibi, sadece ana sayfalarını hacklemedik ya da sitelerini servis dışı bırakmadık. Biz onların inlerine girdik ve bütün veri tabanlarını ifşa ettik. Bu operasyonumuzun Türkiye’deki diğer hack gruplarına da örnek olmasını diliyoruz. Biz biliyoruz ki çağımız artık bilgi çağı, siber istihbarat çağı. Bu yüzden de Türkiye’ye ve İslam’a hakaret eden kim olursa bundan sonra bunun gibi saldırılar ile ifşa edip bütün dünyaya rezil edeceğiz” denildi.
Dataları ele geçirilen sitelerin Teknik Düzenleme ve Metroloji Federal Ajansı, Çuvaş Savcılığı, Tambov Bölgesi Dijital Kütüphanesi, Ekonomi Bakanlığı Federal Hedef Programı, Ekonomi Bakanlığı Federal Yatırım Programları Bilgi Kaynağı, OpenID Sağlayıcısı, Simferopol Uluslararası Havaalanı, Rusya Federasyonu Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı, Moskova Şehri Resmi Sitesi, Rusya İçişleri Bakanlığı TRS Özerk İnsan Hakları Örgütü Yasal Merkezi, Sibirya Federal Bölgesi Başkanı Resmi Sitesi, Tambov Bölge Kütüphanesi, Nic.ru Hosting Sağlayıcısı, Rusya Parlamentosu Kütüphane ve Arşiv Kaynakları olduğu öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.