Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk hacıları her gün Kabe’de çifte tavaf yapıyor

Müslümanlar hac vazifesini yapmak üzere kutsal topraklara akın ederken, Türk hacıları da her gün Kabe’de çifte tavaf yapıyor.Her gün Cidde Havalimanı’na inen onbinlerce hacı adayı, hızlıca Mekke-i Mükerreme’ye geçerek temettü haccın...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 23:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müslümanlar hac vazifesini yapmak üzere kutsal topraklara akın ederken, Türk hacıları da her gün Kabe’de çifte tavaf yapıyor.
Her gün Cidde Havalimanı’na inen onbinlerce hacı adayı, hızlıca Mekke-i Mükerreme’ye geçerek temettü haccın umre tavafı ve sayını yapıp ihramdan çıkıyorlar. Kabe-i Muazzama’da günlerini tavaf, namaz ve Beytullah’ı seyrederek geçiren Türk hacıları ise huşu içerisinde ibadetlerini yapıyorlar. Türk hacı adayları her gün en az iki tavaf ve iki vakit namazı Beytullah’ta eda etmek için büyük gayret sarf ederken, Diyanet yetkilileri gündüz güneşin tam tepede olduğu saatlerde yaşlı hacıların tavafa gitmemelerini tavsiye ediyor.
Bazı hacı adaylarının ise Diyanet İşleri Başkanlığı’na yaptırdıkları kayıtların 5-6 sene çıkmaması üzerine ticari ve kasap vizesi gibi alternatif yollarla kutsal topraklara gelmesi de dikkat çekiyor. Hacı adayları, yaşadıkları manevi iklim sebebiyle Diyanet’ten kura çıkması halinde kutsal topraklara tekrar gelmeyi istediklerini dile getirdi.
Arafat’ta Diyanet çadırlarının bu yıl klimalı olması ise 40 derece sıcakta ibadet eden hacı adaylarını sevindirdi. Arafat’ta öğle saatlerinde 50 dereceyi aşan sıcaklarda klimalı çadırların büyük bir hizmet olduğunu belirten hacı adayları, Diyanet yetkililerine teşekkür etti.
Bu arada Kabe-i Muazzama’nın etrafında geçen yıl bulunan onlarca vincin kaldırılması dikkat çekiyor. Kabe içerisinde inşaat faaliyetlerinin kısmi olarak sürmesi sebebiyle giriş ve çıkış kapılarının azaltılması hacı adaylarını zorlasa da vinçlerin kaldırılması olumlu karşılanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.