Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk eğitim gönüllülerinin Kanada’da açtığı okul hizmete girdi

Kanada’nın Edmonton şehrinde Türk eğitim gönüllüleri tarafından açılan okul kapılarını hizmete açtı. Nebula Vakfı tarafından açılan Nebula School of Art and Science adlı okulun açılışına birçok iş adamı, politikacı, yerel ve...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk eğitim gönüllülerinin Kanada’da açtığı okul hizmete girdi
Kanada’nın Edmonton şehrinde Türk eğitim gönüllüleri tarafından açılan okul kapılarını hizmete açtı. Nebula Vakfı tarafından açılan Nebula School of Art and Science adlı okulun açılışına birçok iş adamı, politikacı, yerel ve kültürel liderler ile öğrenci velileri katıldı.

Bu yıl 30 civarında öğrenciyle eğitim öğretime başladıklarını belirten Okul Müdürü Zehra Zümrütpınar, “Edmonton’da özel okullara ciddi bir talep var ve bekleme listeleri mevcut. Bu nedenle zamanla ciddi bir potansiyele hitap edeceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Açılışta Alberta eyaleti adına hazır bulunan yerel milletvekillerinden Steve Young konuşmasında, “Ben Türk insanlarını sadece duymadım, onlarla tanıştım, konuştum ve birlikte çok vakit geçirdim. Onları yakinen tanıyorum. Dürüstlük, çalışkanlık, cömertlik, çevrelerine ve insanlara olan saygılarıyla çok farklılar. Ve bu okulda da çocuklarımız bunları öğrenecek. Bunlar ülkemiz ve eyaletimiz için çok büyük değerler. Burada bulunmak çok büyük bir onur ve şunu söylemeliyim ki bu okulda daha birçok güzelliğin yaşanacağının bir işaretçisi." ifadelerini kullandı.

Edmonton Belediye meclis uyesi Ed Gibbons ise " Edmonton’daki bu Türk arkadaşlar ile ilk tanıştığımda seçim bölgemdeki bir evde başlayan eğitim çalışmaları, şu anda yine eski seçim bölgemde yer alan bu güzel binada devam ediyor ve bu bana gurur veriyor. Bildiğiniz gibi birçok okul binasının kapatılmak durumunda kaldığı şu günlerde, bu kardeşlerimizin gelip burada okul açmış olmaları bize mutluluk veriyor. Bize böyle bir gurur yasattığınız için size teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Yine yerel milletvekillerinden Janice Sarich de "Gerçekleştirdiğiniz bu projeden dolayı sizlere çok teşekkür etmek istiyorum. Bu okulun fikir aşamasından gerçeğe dönüşme sürecine kadarki geçen sürede, Türk toplumunun ne kadar inançla çalışmış olduğuna birebir şahidim ve bu azimli çalışmanın simdi güzel sonucunu yaşıyoruz. Sizleri Alberta eyalet meclisi adına tebrik ediyorum ve şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da daha birçok başarılarınıza şahit olacağımıza eminim." dedi.

Yerel TV kanallarından olan City TV kültür danışmanı Sorin Mihailovici de konuşmasında "Edmonton’daki Türk toplumu ile ilk tanışmamdan bu yana 5 sene kadar zaman geçti. Bu 5 senelik zamanda, bu şehirdeki en düzenli, en sistemli ve en aktif toplumlar arasında ilk 3’de yer aldığınızı belirtmek istiyorum. Bu güzel özellikleriniz ile diğer toplumların örnek aldığı bir topluluk haline geldiniz. Bu bizi hem gururlandırıyor hem de çok mutlu ediyor. Bu güzel okulu açmanız ve diğer tüm projeleriniz ile bizlere ve birçok topluluğa en güzel rol model oluyorsunuz. Bu yüzden size teşekkürü bir borç biliyoruz." dedi.

Törenin ardından katılımcılara okul binasında yaptırılan tanıtım turuyla resepsiyon son buldu. İlk yıl sadece okul öncesi ve anaokulu derecesinde eğitim verecek olan okulun, gelecek yıldan itibaren ise oluşacak talebe göre 6. sınıfa kadar eğitim vermesi planlanıyor.

Edmonton Public School Board’a kiralanan katta, Nebula School of Art and Science’ın yanı sıra Edmonton Anadolu Kültür Merkezi (ACC Edmonton), IDI Edmonton ve Sunrise Eğitim Vakfı da hizmet verecek.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.