Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk dostu Peskova'dan Putin'e eleştiri

Kremlin Sözcüsü Peskov'un Türk dostu kızı katıldığı bir televizyon kanalında ülkesindeki uygulamalara tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk dostu Peskova'dan Putin'e eleştiri
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkolog olan basın danışmanı Dimitri Peskov’un Ankara doğumlu kızı Liza Peskova (18) ülkesinde eşcinsel evliliğinin yasak olmasına ve çarpık eğitim sistemine tepki gösterdi.

Rus televizyon kanalı Rain TV’de yayınlanan bir programa katılan Peskova, “Aynı cinsiyetten olan insanların evlenmesine karşı değilim. O insanların hangi şartlar altında büyüdüklerini asla bilemeyiz. Ben herkesin cinsel tercihlerine saygı duyuyorum” şeklinde konuşarak, eşcinsel evlilik konusundaki net tavrıyla bilinen Putin'in bu tutumunu üstü kapalı eleştirmiş oldu.



Beş dil bilen ve kişisel sosyal medya hesabı Instagram’da 20 bini aşkın takipçisi bulunan Peskova, Rusya’daki eğitim sistemini de eleştirerek, “Rusya’daki eğitim sistemi tam anlamıyla bir cehennem. Kesinlikle bu konuda bir şey yapılması gerekiyor çünkü benim gibi düşünen eminin pek çok insan var” ifadesinde bulundu.



Tatil için sık sık Antalya'ya gelen ve Türkiye sevgisini her fırsatta dile getiren Peskova daha önce de Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizi hakkında, “Nüfus cüzdanımda doğum yerim Ankara yazıyor. Türkiye benim için Rusya kadar vatanım sayılır. Son tatsız olaylar görüşümü değiştirmedi. Hem Rusya, hem de Türkiye’de insanların bu durumdan olumsuz etkilenmesi dost olarak beni üzüyor” yorumunda bulunmuştu.

Peskova, “Moskova’daki evimiz küçük bir Türkiye gibi. Babam Dmitriy ile dedem Vladimir ikisi de Türkolog. Babam Şarkiyat Enstitüsü, dedem ise Moskova Uluslararası İlişkiler Fakültesi Türkçe bölümü mezunu. Ben babam Ankara’da Rus Büyükelçiliği’nde diplomat olarak çalışırken dünyaya gelmişim... Aileme bir Türk ailesi desem abartmış olmam” ifadelerini kullandı.

En çok sevdiği Türk romanının Reşat Nuri Güntekin’in ‘Çalı Kuşu’ eseri olduğunu belirten Liza; Tarkan, Ayla Çelik ve Mustafa Ceceli hayranı olduğunu da söyledi. Liza Peskova, Türkiye’deki terör eylemlerinin ardından da sosyal medyada tepki göstermişti.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.