Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi Eğitim Bakanları toplantısı başladı

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde başkent Bakü'de Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi Eğitim Bakanları 3. Toplantısı yapılıyor. Türkiye'yi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın temsil ettiği toplantıya, Kırgızistan Eğitim Bakanı Kanat Sadıkov,...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi Eğitim Bakanları toplantısı başladı
Azerbaycan'ın ev sahipliğinde başkent Bakü'de Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi Eğitim Bakanları 3. Toplantısı yapılıyor. Türkiye'yi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın temsil ettiği toplantıya, Kırgızistan Eğitim Bakanı Kanat Sadıkov, Kazakistan Eğitim Bakanı sekreteri Aliya Galimova, Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mikayıl Cabbarov, Türkmenistanlı temsilciler ve Azerbaycanlı akademisyenler katılıyor.

Toplantıda konuşma yapan Bakan Avcı, eğitim konusunun bir ülkenin kalkınmasını ve gelişmesini doğrudan etkilediğini söyledi. Gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerin üzerinde eğitimin dinamik bir süreç olduğunu vurgulayan Bakan, "Ortak dil, ortak kıssalar, ortak masallar, ortak efsaneler, ortak inançlar ve ortak bir anlayış gibi uzun zamanda oluşmuş önemli bir tarih ve kültür birikimine sahip olan kardeş Türk Cumhuriyetleri Eğitim Bilim bakanlarıyla işbirliğini güçlendirmek amacıyla bir arada bulunmak benim için büyük bir şereftir." dedi.

Ortak kimlik bilincinin geliştirilmesi önemine değinen Bakan Avcı, en büyük arzularının ortak değerlerin gücüyle gelecek nesle kardeşlik duyguları içinde daha güzel yarınlar hazırlamak olduğunu bildirdi. Milli Eğitim Bakanı, "Bugün burada, ortak edebiyat ve tarih ders kitaplarının hazırlanması, ortak terminoloji ve ortak alfabe belirlenmesi, ortak eğitim televizyonu kurulması konularının ele alınması bu yolda önemli bir mesafe kat etmekte olduğumuzu göstermektedir." dedi.
Bakü'deki Fairmonte Otel'de gerçekleşen toplantıda, eğitim alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi, ortak eğitim kitaplarının hazırlanması, ortaokul öğrenci değişim programları, Türk Akademisyenler Eğitim Konseyi'nin kurulması gibi bir çok konu masaya yatırılacak. Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da katılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.