Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunus’ta cumhurbaşkanı seçimlerinde sandıklar kapandı

Tunus’ta bugün halk ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başındaydı. Nida Tunus Partisi adayı Beji Kaid Essebsi ile Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki bu seçimde yarışacak. Ülkede, 5 milyondan fazla seçmenin oy kullanması...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 21:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 21:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunus’ta bugün halk ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başındaydı. Nida Tunus Partisi adayı Beji Kaid Essebsi ile Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki bu seçimde yarışacak.

Ülkede, 5 milyondan fazla seçmenin oy kullanması beklenen seçimlerde, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şefik Sarsar yaptığı açıklamada, saat 17:00’e kadar katılım oranının Tunus’ta yüzde 56, yurtdışında ise yüzde 23 olduğunu açıkladı. Ayrıca Sarsar, Yüksek Seçim Kurulu açıklamasında henüz bazı sandıkların katılım oranlarının kendilerine ulaşmadığı ve bu oranın yükseleceğini beklediklerini ifade etti. Sabah yerel saatle 08:00'de başlayan oy verme işlemi, akşam saat 18:00’e kadar devam etti.

Öte yandan, Tunus'ta sonuçların birbirine çok yakın olacağı ve seçilecek cumhurbaşkanının ise sadece birkaç bin oy farkıyla kazanacağı tahmin ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.