Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuğgeneral Asiri: Aden çevresinde yapılan operasyonların sonuçları iyi

Koalisyon Güçleri adına operasyonlar hakkında basına günlük brifing sunan Tuğgeneral Ahmet Asiri, Aden çevresinde yapılan operasyonlardan iyi sonuçların alındığını söyledi.Asiri, Yemenli askerlere 'militanlara kulak asmamaları' çağrısında...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2015 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2015 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tuğgeneral Asiri: Aden çevresinde yapılan operasyonların sonuçları iyi
Koalisyon Güçleri adına operasyonlar hakkında basına günlük brifing sunan Tuğgeneral Ahmet Asiri, Aden çevresinde yapılan operasyonlardan iyi sonuçların alındığını söyledi.

Asiri, Yemenli askerlere 'militanlara kulak asmamaları' çağrısında bulunarak, Al-muzarrak kampının koalisyon güçleri tarafından değil de Husiler tarafından atılan havan toplarıyla isabet aldığını vurguladı. "Kararlılık Fırtınası" yedinci gününde, kara, hava ve denizde çok iyi bir şekilde çizilen hedeflere ulaşıldığını belirten Sözcü Asiri, operasyonların belirlenen hedeflere ulaşana kadar devam edeceğini, operasyonlarda hava kuvvetleri, balistik füze, hava savunma sistemlerini, cephanelikleri ve takip ederek Husi militanları hedef aldıklarını ifade etti.

Tuğgeneral Asiri, koalisyon güçlerinin son 24 saatte Aden, Şabva ve ed-Dali'ye operasyon yapan Husiler tarafından yönetilen alayların yerlerinin hedef aldığını kaydetti.

HUSİLER SAVAŞI ŞEHRİN İÇİNE TAŞIMAK İSTİYOR

Günlük basın brifinginin yedinci gününde Asiri, koalisyon güçlerinin sivilleri hedef almaktan kaçındığını, tüm Yemenlilere insani yardımın koalisyon güçlerinin hedeflerinden birisi olduğunu belirterek, "Biz yardımların girmesi ve yerine ulaştırılması için yardım kuruluşları ile irtibat halindeyiz." açıklamasında bulundu.

Husilerin ve Yemen eski Cumhurbaşkanı Salih'in taraftarlarının savaşı şehirlerin içine taşımak istediklerine dikkat çeken Sözcü, militanların El-Hüdeyde'deki süt ürünleri fabrikasını vurduğunu söyledi.

HUSİ TARAFTARI MİLİTANLAR VE KOMUTANLAR, YEMENLİ SUBAYLARI ZORLUYOR

Tuğgeneral Asiri, Yemen ordusu askerlerinin kendi hedeflerinde olmadığını; ancak olay yerlerinde olmaları nedeniyle hayatlarını tehlikeye soktukları uyarısında bulundu. Asiri, "Ali Abdullah Salih taraftarı bazı komutanlar ve Husi militanları tarafından birçok Yemenli subay ve askerlerin bazı davranışlara zorlandığını biliyoruz." dedi.

Asiri, Yemen ordusu askerlerine de şöyle seslendi: "Yemen ordusundaki kardeşlerimizin bu militanlarla işbirliği yapmamaları ve meşru hükümete bağlı sadık komutanların etrafında toplanarak Yemeni savunmalarını istiyoruz."

Aden'de Husi militanlar ile halk tarafından oluşturulan kuvvetler arasında çatışmaların yaşandığını açıklayan Sözcü, koalisyon güçlerinin Husilerin Aden'e doğru ilerleyişini engellediklerini belirtti. Tuğgeneral Asiri, Suudi Kara Kuvvetleri'nin, Husilerin Arabistan sınıra yaklaşmalarını engellemeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Sözcü son olarak, Husi militanların uçakları kullanamadıkları için aciz kaldığını gösteren bulguların olduğunu dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.