Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump'ın Türk danışmanı konuştu: Gülen üzerindeki koruma kalkanı kalkmıştır

ABD Başkanı Trump'ın danışmanı Sal Saygın Şimşek, "Fetullah Gülen Artık Amerika'nın korumasında değil. Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle artık Gülen üzerindeki koruma kalkanı kalkmıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2017 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trump'ın Türk danışmanı konuştu: Gülen üzerindeki koruma kalkanı kalkmıştır

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili art arda açıklamalar geldi. AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yeni dönemde olumlu gelişmelerin olabileceğini  ifade ederek  "ABD'nin yeni Adalet Bakanı ile en kısa sürede telefonla veya yüz yüze  görüşerek, Türkiye'nin bu konudaki beklentilerini, FETÖ'nün iadesinin ve diğer  FETÖ'cülerin iadesinin Türkiye bakımından ne anlam ifade ettiğini bir kez de yeni  bakana birinci ağızdan söyleme imkanımız olacaktır. Biz yeni gelişmelerin  olmasını bekliyoruz. Trump'ın göreve başlaması üzerine bazı yeni deliller de  gönderdik. Esasında dosyada bizim açımızdan yeni bir delile ihtiyaç yok. Çünkü  aramızda anlaşma gereği terörist Gülen'in geçici tutuklanmasının sağlanıp,  Türkiye'ye iadesini gerektirecek yeterlilikte ve nitelikte yeterinden fazla delil  var dosyada. Yani bir delil eksikliği söz konusu değil" açıklamasını yaptı.


ARTIK KORUMA KALKANI YOK  


İkinci açıklama ise Trump'un danışmanından geldi.  Donald Trump'ın Ortadoğu Politikaları Komisyonu’ndaki danışmanları arasında yer alan Türk vatandaşı olan Sal Saygın Şimşek TGRT Ana Haber'in Canlı Yayınında  konuştu.  Şimşek, "Fetullah Gülen artık Amerika'nın korumasında değil... Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle artık Gülen üzerindeki koruma kalkanı kalkmıştır" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ADIMLARI BEKLİYORUZ 

Başbakan Binali Yıldırım da grup toplantısında yaptığı konuşmada "FETÖ elebaşının iadesi için girişimlerimiz devam ediyor. Türkiye'de yaşanmış bir katliamın birinci derecede sorumlusu ABD'de bir çiftlikte keyif içinde yaşayamaz. Bu kabul edilemez. Bu darbe girişiminin azmettiricisinin Gülen olduğunu ABD'li makamlara ilettik. Kanıtları teslime ettik. Yeni yönetimle görüşmelerimiz devam ediyor. Adımlarını bekliyoruz" dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.