Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump; Altın Saray'da görüştü...

ABD başkanı seçilen Donald Trump bir ülkenin lideriyle ilk kez yüzyüze görüştü. Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi New York'ta Trump Tower'daki evinde ağırladı.Görüşmeye Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın da katılması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trump; Altın Saray'da görüştü...
ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın ilk yüz yüze görüştüğü ülke lideri Japonya Başbakanı Şinzo Abe oldu. Abe görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Görüşmemiz, aramızda güvene dayalı bir ilişki kurulabileceği konusunda beni tatmin etti" dedi. "İttifaklar güven olmadan işleyemez. Başkan seçilmiş olan Sayın Trump'ın güvenilir bir lider olduğundan artık eminim."

Abe, Trump'ın seçim kampanyası sırasındaki bazı söylemlerinin Japonya'da yarattığı kaygı üzerine kendisiyle görüşmek istemişti.
Trump Japonya'nın nükleer silah edinmesi ihtimalinden söz etmiş ve müttefiklerinin topraklarındaki Amerikan birliklerinin masraflarını karşılamaları gerektiği, aksi halde ABD askerlerinin çekilebileceğini söylemişti.

Trump ayrıca Abe'nin ekonomik politikasının temel dayanaklarından biri olan Trans Pasifik Ortaklık (TPP) adlı ticaret anlaşmasına da karşı olduğunu açıklamıştı.
Diplomatlar ve analistler, göreve başlayacağı 20 Ocak'tan sonra yapacağı atamaların, Trump'ın denizaşırı ülkelerde Amerikan askeri konuşlandırılması, Çin'in artan deniz hakimiyeti ve Kuzey Kore'nin nükleer tehdidi gibi konulardaki politikalarını belirleyeceğini söylüyorlar.

Abe ile görüşmeye Trump'ın danışman kadrosunda yer vereceği iddia edilen kızı Ivanka Trump'ın da katılması dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.