Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı Ve Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Gazze’ye Hastane Ve Konut

TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı ortaklaşa Gazze’ye hastane ve konut yapıyor. İsrail saldırıları sonucu yıkılan hastane ve evler yeniden inşa edilerek mağdur olan halkın sorunları giderilmeye çalışılıyor....

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı ortaklaşa Gazze’ye hastane ve konut yapıyor. İsrail saldırıları sonucu yıkılan hastane ve evler yeniden inşa edilerek mağdur olan halkın sorunları giderilmeye çalışılıyor. TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın, 2011 yılında yapımına başlanılan hastanenin 2 senede bitmesi gerekirken İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle bu süre 4 seneye çıktı. Bir yıllık onarım süresi kalan hastanenin tıbbi cihazların da temin edilmesiyle yapımı tamamlanacak. Haziran ayı sonunda bazı firmaların ihaleye girerek cihazlar temin edilebileceği bekleniyor. 23 bin metrekare üzerine inşa edilen hastane 180 yataklı hastayı tedavi edebilecek. Gazze İslam Üniversitesi’ne bağlı eğitim ve araştırma hastanesi olarak geçen bu hastanede tüm birimler bulunacak ve her hasta tedavi edilebilecek. Hastanenin tamamlanmasının ardından Filistin dışına tedavi amaçlı hasta gönderilmeyip, burada bulunan ekipmanlar sayesinde hasta tedavi edilebilecek. Öncelik Türkiye olmak üzere uluslararası ülkelerden gelen doktorlar burada çalışmaya başlayacak. Şu an hastanenin açılış tarihinin ise yaklaşık bir sene süreceğini söyleyen yetkililer, Türkiye ve Filistin halkının gurur duyacağı bir hastane olacağını ifade etti. TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen hastane 40 milyon dolara yapıldı.
320 KONUTUN ARALIK AYINA KADAR BİTMESİ PLANLANIYOR
2016 yılının Ocak ayında yapımına başlanılan 320 konutluk inşaat 13 milyon 500 bin dolara mal oldu. Yapımının tamamlanmasının ardından bu evlere şehit ve gazi yakınları, yetim kalanlar ve ihtiyaç sahipleri yerleştirilecek. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun bölgede incelemelerde bulundu. Savaş sırasında çok sayıda insanın evi yıkıldığına değinen Tutkun, “Birçok insan evsiz, barksız kaldı. Onların barınması ile alakalı 320 konutluk bir inşaat projesi Aralık ayına kadar bitmesi planlanıyor. Gazze şartlarında çok hızlı bir şekilde 1 yıl gibi bir sürede bitecek olan bir proje. Bunun yanında yine aynı kaynak üzerinden 2 bin gencin yapıldı ve her bir çifte ise 2 bin dolar nakit yardım yapılarak onların ev eşyaları ve temel ihtiyaçları karşılanmaları sağlandı. Aynı şekilde Gazze’deki üniversitelerde okuyan öğrencilere de 2 milyon dolar civarında bir yardım burs olarak ulaştırıldı TİKA üzerinden. Savaştan hemen sonra ihtiyaçlar hat safhadaydı ve insanların her türlü ihtiyacını direk karşılama ayni ihtiyacını karşılama durumu söz konusu olmadığı için, insanların ihtiyaçlarını görebilmeleri için her bir aileye de biner dolar olacak şekilde yine 2 milyon dolar yardım dağıtılmış oldu. Toplamda da 40 milyon dolar civarında bir meblağ bu süre zarfında Gazzeli kardeşlerimize ulaştırılmış oldu. bu çalışmalar bu kapsamda devam edecek. Buradaki insanların acil ihtiyaçlarını ve kalıcı ihtiyaçlarını önemsiyoruz ve buna göre çalışma planlanıyor. TİKA ve desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.