Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

The New York Times: Erdoğan paralel evrende yaşıyor

Amerikan The New York Times gazetesi, yayınladığı başyazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Paralel evrende yaşıyor' sözleriyle sert bir şekilde eleştirdi. Cumhurbaşkanı'nın 14 Aralık’ta gazetecilerin, senaristlerin ve televizyon...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerikan The New York Times gazetesi, yayınladığı başyazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Paralel evrende yaşıyor' sözleriyle sert bir şekilde eleştirdi. Cumhurbaşkanı'nın 14 Aralık’ta gazetecilerin, senaristlerin ve televizyon yapımcılarının tutuklanmalarının 'paralel devletin' ajanlarını bertaraf etmek için gerekli olduğuna yönelik sözlerine atıfta bulunan gazete, Erdoğan’ın eleştirileri boğmaya çalışmasını ve otoriter lider özellikleri sergilemesini, NATO müttefiki ve AB üyeliği yolunda bir demokraside, hukukla bağdaşmayan, ifade özgürlüğünü boğmaya dönük bir paralel evrende yaşamak olarak değerlendirdi.

Tutuklamaların, ünlü romancı Orhan Pamuk ve Elif Şafak’ın Erdoğan’ı ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ni gözden düşürmeye çalışan uluslararası edebiyat lobisinin gizemli kuklaları oldukları suçlamasının ardından gerçekleştiğine dikkat çeken gazete, yazarların sosyal medya trolleri tarafından Erdoğan’ı ve partisini gözden düşürmek için Batı projesi olduğu iddialarını anımsattı.

Dünya çapında referans gösterilen gazete, Erdoğan hükümetinin, 17 Aralık 2013'te ortaya çıkan yolsuzluk soruşturmasına karşılık Şubat'ta internet özgürlüğünü kısıtlayan ve Türk yargı sisteminin bağımsızlığını kontrol altına almaya dönük yasalar çıkardığını, 14 Aralık tutuklamalarının skandalın yıl dönümüne denk getirilmesinin de ortaya saçılan iddiaların halkın gündemine gelmemesi için dizayn edildiğini iddia etti.

ERDOĞAN'IN PARANOYAK KABADAYI ÜSLUBU KAYGI VERİCİ

Hükümetin Eylül'de Türkiye’nin AB yolundaki çabalarını yenilediğini ancak AB’nin söz konusu tutuklamaları eleştirmesinin ardından Cumhurbaşkanı'nın AB’ye kendi işine bakması yönündeki sözleri aktarılan yazıda, Erdoğan’ın paranoyak kabadayı üslubunun kaygı verici olduğu uyarısında bulunuldu.

Başyazıda, 'Hükümetin ifade özgürlüğünü boğmaya çalışması, romancılara iftira atması, yargı sistemini kontrol altına alması Türkiye’nin demokrasisine zarar veriyor. Önümüzdeki yıl Türkiye, G20’nin başkanlığını alacağını tahmin ediyor ve bunu Türkiye’nin duruşu adına uluslararası bir platform olarak kullanmak istiyor. Demokratik haklara saldırarak tam aksini elde ediyor.' ifadesi yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.