Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Terörle mücadele' konulu konferans İstanbul’da yapılacak

Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile Avrupa Konseyi işbirliğiyle düzenlenen ‘Terörle Mücadelede Ulusal ve Uluslararası Koordinasyon’ konulu uluslararası konferans bugün İstanbul’da yapılacak. Öğleden sonra başlayacak...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile Avrupa Konseyi işbirliğiyle düzenlenen ‘Terörle Mücadelede Ulusal ve Uluslararası Koordinasyon’ konulu uluslararası konferans bugün İstanbul’da yapılacak.

Öğleden sonra başlayacak iki günlük konferansın açılışına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katılacak ve bir konuşma yapacak. Konferans açılışında ayrıca Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’ndan Müsteşar Ulvi Saran ile Avrupa Konseyi Bilgi Toplumu ve Suçla Mücadele Daire Başkanı Jan Kleijssen de birer konuşma yapacak.

İki günlük konferansın ilk oturumunda, ‘ulusal terörle mücadele koordinasyon birimlerinin yapısı ve genel görevi; ülke sunumları, iyi uygulamaların ve çıkarılan derslerin paylaşılması’ teması işlenecek. Konferansın ikinci oturumunda ise ‘koordinasyon birimlerinin terörle mücadele stratejilerinin hazırlanması, uygulanması ve gözden geçirilmesi konularındaki özel görevleri’ konusu ele alınacak. Konferansın son oturumunda ise ‘terörle mücadele çabalarının uluslararası alanda koordine edilmesi: İşbirliğini güçlendirmeye yönelik başarılar, zorluklar ve beklentiler’ teması uzmanlarca görüşülecek.

Birbirinden ilginç sunumların yapılacağı ilk oturuma Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’ndan Müsteşar Ulvi Saran, ikinci oturuma Dışişleri Bakanlığı Güvenlik ve İstihbarat Daire Başkanı Tunç Üğdül ve üçüncü oturuma da Avrupa Konseyi Terörizm Uzmanları Komitesi (CODEXTER) Sekreteri Carlo Chiaromonte başkanlık edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.