Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Terör şüphelisi' Türk çocuk Avusturya'nın gündemine oturdu

Avusturya’nın St. Pölten şehrinde iki gün önce gözaltına alınan Türk genci M.G., ülkede gündemin ilk sırasına oturdu. IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gitme planları yaptığı iddiae edilen M.G.’nin bir aydır polis tarafından takip...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avusturya’nın St. Pölten şehrinde iki gün önce gözaltına alınan Türk genci M.G., ülkede gündemin ilk sırasına oturdu.

IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gitme planları yaptığı iddiae edilen M.G.’nin bir aydır polis tarafından takip altında olduğu ortaya çıktı. Bomba imal etme ile ilgili planları internetten indirdiği ve bu konuda araştırma yaptığı belirlenen M.G.’nin 8 yıldır Avusturya’da yaşadığı açıklandı.

Ülkede gündem olan 14 yaşındaki M.G., ders durumu iyi olmayan ve öğrenme zorluğu çeken öğrencilerin gittiği ortaokula (Sonderschule) devam ediyordu. M.G.’nin son aylarda gittikçe agresifleşen tavır ve sözleri ile öğretmenlerin de dikkatini çektiği ve gençlik dairesinden uzmanların da M.G. ile bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Wiener Zeitung gazetesi konuya ilişkin haberinde M.G.’nin ailesinin Alevi kökenli olduğunu, 14 yaşındaki gencin annesinin çocuğunu radikal gruplardan uzak tutmak çaba sar fettiğini yazdı.

St. Pölten mahkemesi gözaltına alınan M.G. ile ilgili ‘terör örgütüne katılacağına dair kuvvetli şüphe’ ve ‘kaçma ihtimali’ bulunduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verdi. Pölten Savcısı ve Savcılık Basın Sözcüsü Michaela Obenaus çocuğun savaşa katılma isteğini ve patlayıcı yapma konusunda bilgi topladığını itiraf ettiğini bildirdi.

Çocuğun dizüstü bilgisayarına ve cep telefonuna detaylı araştırmalar için el konurken, kimlerle ilişki içerisinde olduğu araştırılıyor. 14 yaşındaki M.G.’ye bombalı saldırı karşılığında 25 bin dolar ile ödül vaat edildiği iddiası için polis kaynaklarınca doğrulanmadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.