Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör örgütü Boko Haram 48 balık tüccarını öldürdü

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde bir balıkçı kasabasına saldıran terör örgütü Boko Haram'ın 48 balık tüccarını öldürdüğü açıklandı. Nijerya’yı Çad’a bağlayan yolu Perşembe günü kapatan militanların saldırıyı...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde bir balıkçı kasabasına saldıran terör örgütü Boko Haram'ın 48 balık tüccarını öldürdüğü açıklandı. Nijerya’yı Çad’a bağlayan yolu Perşembe günü kapatan militanların saldırıyı Cuma günü düzenlediği aktarıldı.

Çad’dan balık alarak Doron Baga kasabasına dönen 50 balıkçının yolu teröristler tarafından kesildi. 48 kişi boğazlanarak öldürülürken, kurtulan iki balıkçı, iletişim ve ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğu bölgede güvenlik güçlerine iki gün sonra durumu haber verdi.

Boko Haram militanları 14 Nisan'da Nijerya'da 300'e yakın kız öğrenciyi kaçırmış, bunlardan 219'unun Müslüman olduğunu ve evlendirildiğini açıklamışlardı. Bazı kızların ise örgütün elinden kurtulmayı başardığı bildirilmişti.

Boko Haram Terör Örgütü, Nijerya'nın Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde 5 yıldır şiddet eylemleri uyguluyor. Örgütün son aylarda düzenlediği saldırılarda, güvenlik görevlileri dahil en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.