Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tepkilere rağmen katıldı, Obama'dan teşekkür geldi...

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in cenaze törenindeki konuşmasında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tepkilere rağmen katıldı, Obama'dan teşekkür geldi...
Obama, tepkilere rağmen törene katılan Abbas’ın bu davranışının, geçmişte denenen ancak sonu gelmeyen barış için de bir ümit kaynağı olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Obama, geçtiğimiz günlerde ölen Peres’in cenaze töreninde bir konuşma gerçekleştirdi. Peres için “Sevgili Dostum” ifadesini kullanan Obama, “Siyonist inancın merkezinde adalet ve umudun olduğunu gösterdi” dedi.

Konuşması sırasında Filistin Devlet Başkanı Abbas’a cenaze törenine katıldığı için teşekkür eden Obama, Mahmud Abbas’ın cenaze törenine katılmasının geçmişte denenen ancak sonu gelmeyen barış için de bir ümit kaynağı olduğunu söyledi.

Peres'in bir grup insanın diğerlerini canavarlaştırdığını küçük yaşlarda gördüğünü vurgulayan Obama, “Bu durum, Şimon’u zorluklara hazırladı ve tehditlere karşı dikkatli bir hale getirdi. Ancak, bu durum onun kalbini katılaştırmadı” ifadelerini kullandı.

Peres’in "İsrail’in kurulması için verdiği emeğe" de değinen Obama, katkılarının her zaman hissedildiğini aktardı.

SİNİROĞLU DA KATILIYOR

Cenaze törenine, bir süre önce Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi olarak atanan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da katılıyor.

HAMAS TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres için taziye mesajı yayınlaması ve işgal altındaki Kudüs’te şu sıralarda düzenlenen cenaze törenine katılma kararı alması Filistin’de tepki çekmişti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, yaptığı açıklamada, “Abbas’ın Peres’in cenaze törenine katılması şehitlerimizin ve Filistin halkının yaşadığı acıların hafife alınması anlamına geliyor. Filistin halkı, Gana ve başka soykırımlara imza atan Peres’in ölümünden büyük bir memnuniyet duymaktadır.” ifadelerini kullanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.