Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknoloji geliştikçe, elektronik eşyaların ömrü kısalıyor

Elektronik eşyaların erken bozulması Almanya’yı harekete geçirdi. Alman Çevre Dairesi elektronik eşyaların erken bozulmasında üreticilerin bilinçli olarak payının olup olmadığını bir araştırma ile açıklığa kavuşturmak istiyor.YENİ...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elektronik eşyaların erken bozulması Almanya’yı harekete geçirdi. Alman Çevre Dairesi elektronik eşyaların erken bozulmasında üreticilerin bilinçli olarak payının olup olmadığını bir araştırma ile açıklığa kavuşturmak istiyor.

YENİ TELEVİZYONLARIN ÖMRÜ AZALIYOR

Çevre Dairesi'nin yaptırdığı araştırmaya göre özellikle yeni tip televizyonların ortalama ömür süresi azalmış durumda. 2005 ila 2012 yılları arasında televizyonların ortalama ömür süresi 10 ila 12 yıl arasında değişirken, yeni tip televizyonlar ortalama 5,5 yılda değiştiriliyor.

Çamaşır makinesi, buzdolabı ve çamaşır kurulayıcısı gibi ev aletlerinin ortalama ömür süresi 2004’ten 2012 yılına ortalama bir yıl azalarak 13 yıla gerilemiş durumda.

Federal Çevre dairesinden bir yetkili, "Çamaşır makinesi, çamaşır kurulayıcısı ve buzdolaplarının ilk beş yılda bozulduğunu görüyoruz." diyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.