Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tecavüze uğradı, katledildi! Annesi onlar için çalışıyordu...

Almanya'da Afgan bir mültecinin, Avrupa Komisyonu'nun üst düzey yetkililerinden birinin sağ kolu konumundaki bir avukatın, Freiburg'daki sığınmacı kampında gönüllü çalışan kızına tecavüz ettiği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tecavüze uğradı, katledildi! Annesi onlar için çalışıyordu...
İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Freiburg'daki bir üniversitede tıp eğitimi alan 19 yaşındaki genç kız, Afgan mülteci tarafından tecavüz edildikten sonra öldürüldü.

Maria Ladenburger adındaki genç kızın, Freiburg'daki bir partiden döndüğü saatlerde, bisiklet yolu üzerinde saldırıya uğradığı ifade edildi.

Genç kıza tecavüz edilmesinin ardından öldürüldüğü ve cesedinin Dreisam Nehri'ne atıldığı belirtiliyor.

OLAYIN DETAYLARI YENİ YENİ ORTAYA ÇIKIYOR

16 Ekim'de gerçekleşen korkunç olayın detayları daha yeni yeni aydınlanıyor. Olayın gerçekleştiği yolda, Ladenburger'a ait olduğu belirtilen bir atkı bulundu ve atkıda adı açıklanmayan Afgan mültecinin DNA'larına rastlandı.

Tutuklanan 17 yaşındaki mültecinin yargılanma süreci gelecek yıl başlayacak.

'AFGAN SIĞINMACININ HÂLÂ BİR ŞANSI VAR'

Savcılık ise Afgan mültecinin kurtulabilmek için hâlâ bir şansı olduğunu, Maria'ya tecavüz edenin kendisi olduğuna ilişkin kesin bulgulara ulaşılmadığını ifade ediyor.

Haberde yer alan detaylara göre, Maria'nın daha önce, gönüllü çalıştığı kampta Afgan mülteciyi görüp görmediği ise belli değil.

Almanya'da yaşanan bu olayın ardından, sosyal medyada, Avrupa'da yükselen İslamofobik yaklaşımın daha da artacağı ve mültecileri istemeyen Avrupa'nın göçmenlere kapılarını tamamen kapatacağı yönünde yorumlar yer aldı.

İSVEÇ'TEKİ MÜLTECİ KAMPLARINDAN BİRİNDE DE BENZER BİR TECAVÜZ VE ÖLDÜRME VAKASI YAŞANMIŞTI

Ocak ayında, İsveç'teki bir mülteci kampında da benzer bir olay yaşanmış; Lübnan asıllı İsveç vatandaşı Alexandra Mezher isimli genç kadın çalıştığı mülteci kampında 15 yaşındaki bir göçmenin saldırısına uğramıştı. Saldırganın 22 yaşındaki genç kadına tecavüz girişiminde bulunduğu ve öldürene kadar bıçakladığı belirtilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.