Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tcg Gökova Ege’de Göçmen Peşinde

Ege Denizi’nde yasadışı ve düzensiz göçün engellenmesi kapsamında NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’de görevli olan TCG Gökova, Ege Denizi’ndeki keşif ve gözlem görevini başarılı bir şekilde yürütüyor.Yasa dışı ve düzensiz göçün...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ege Denizi’nde yasadışı ve düzensiz göçün engellenmesi kapsamında NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’de görevli olan TCG Gökova, Ege Denizi’ndeki keşif ve gözlem görevini başarılı bir şekilde yürütüyor.
Yasa dışı ve düzensiz göçün yasal, güvenli ve düzenli bir hale dönüştürülmesi için Şubat ayında Ege Denizi’ne gönderilen NATO Daimi Deniz Görev Grubu operasyonlarına devam ediyor. NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’nde görevli olan TCG Gökova, Ege Denizi’nde keşif ve gözlem görevini başarılı bir şekilde yürütüyor. Ege Denizi’ni yasadışı bir şekilde geçmeye çalışan AB Sınır Güvenliği Birimi Frontex ve Yunan yetkililerle iletişim halinde olan TCG Gökova’da görevli Deniz Binbaşı Serdar Öztiftik, ileri teknoloji radar ve uydu iletişiminin yanı sıra diğer modern ekipmanlarla uzun mesafede mülteci botlarını fark ettiklerini ifade ederek, “Mülteci botlarını saptadıktan sonra Türk ve Yunan yetkililere, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 merkezine bildiriyoruz. Mülteci botuna güvenli mesafede eşlik ediyor, gelen sahil güvenlik yetkililerine mültecileri teslim ediyoruz. Daha sonra devriye görevimize devam ediyoruz” dedi.
Birlik Komutanı Resul Öztürk ise Türk Deniz Kuvvetlerin diğer birimlerle yaptığı koordinasyon sayesinde göçmen kaçakçılığında ciddi bir düşüş yaşandığını belirterek, “Umutsuz ve acı çeken insanlar görmek beni de üzüyor. Bu geminin kaptanı olarak denizde hayatını kaybedenlerin sayısının düşmesini görmekten mutluluk duyuyorum” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.