Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Dışişleri Komisyonu, Paris’te darbe girişimini anlattı

Fransa’da temaslarını sürdüren TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, Fransız ve Paris’teki Türk medya mensuplarını darbe girişimi konusunda bilgilendirdi.Fransa’da temaslarını sürdüren TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, Fransız ve Paris’te...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa’da temaslarını sürdüren TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, Fransız ve Paris’teki Türk medya mensuplarını darbe girişimi konusunda bilgilendirdi.
Fransa’da temaslarını sürdüren TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, Fransız ve Paris’te görev yapan Türk medya mensuplarına Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini anlattılar. Paris Büyükelçiliği’nde düzenlenen medya buluşmasına Büyükelçi Hakkı Akil, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan katıldı. FETÖ’nün darbe girişimi ve o günden bugüne yaşanan gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaşan TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Bir Fransız gazetecinin “Türkiye’de darbe girişiminde bulunan FETÖ örgütü başarılı olsaydı ne olurdu?” sorusu üzerine heyet, “Darbe başarılı olsaydı büyük kentlerdeki stadyumlarda birçok milletvekili yere yatırılmış şekilde Fethullah’ın Humeyni gibi gelip infaz kararımızı vermesini bekletilirdik. Binlerce kişi hapis ve hayatından olurdu” dedi.
“Fransa veya dış ülkelerden bu başarısız darbe girişimiyle ilgili ne bekliyordunuz?” sorusuna ise heyet, “Fransız dostlarımızdan her ne kadar şifai olarak geçmiş olsun mesajı gelmiş olmasına rağmen daha samimi girişimlerde bulunulmasını bekliyorduk. Ama maalesef Fransız basını başta olmak üzere yanlış algılama yaptığını gördük” yanıtını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.