Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkanı Kahraman, Kosovalı Mevkidaşı Veseli’yle Görüştü

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kosova’nın 5. Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’nin göreve başlaması nedeniyle düzenlenen törene katılmak geldiği Priştine’de Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ile görüştü.Kosova’nın Cumhurbaşkanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kosova’nın 5. Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’nin göreve başlaması nedeniyle düzenlenen törene katılmak geldiği Priştine’de Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ile görüştü.
Kosova’nın Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılmak üzere geldiği Priştine’de çeşitli temaslarda bulunmak fırsatı da yakaladı. Kahraman, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ile görüştü. Görüşmeye, Kahraman’ın beraberindeki heyet, Kosova Meclisi’nin Türk milletvekilleri ile Türkiye ve Kosova’nın Priştine ile Ankara Büyükleçileri katıldı. Samimi havada geçen görüşmenin gündeminde, başta parlamentolar arası ilişkiler olmak üzere iki ülke arasındaki işbirliği vardı. Meclis Başkanı Veseli, iki ülke arasında var olan ekonomik işbirliğine vurgu yaparak, Kosova ve Türk firmaları arasında ortaklık ihtiyacına değindi. TBMM Başkanı Kahraman ise, Kosova’nın Türk yatırımları ve yardımları kapsamında Kosova’nın 1 Milyar Euro kazanç sağladığını kaydetti.
Görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Kahraman, Kosova’da bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, yeni cumhurbaşkanının ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. TBMM Başkanı Kahraman, “Kosova’mıza, Kosova halkına Türkiye’den selamları iletmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın beni görevlendirmesiyle geldim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Cumhurbaşkanı ile derin bir dostluğu var. Bu beraberlik dolayısıyla çok memnunum. Derin bir dostluğu var yeni Cumhurbaşkanımızla ve diğer yöneticilerle ve memnunum. Bir parlamento heyeti ile geldik. Kosova- Türkiye Parlamento Dostluk Grubu’nun üyeleriyle geldim. Bugün yapılan devir teslim töreni beni çok memnun etti. Yeni Cumhurbaşkanına başarılar diliyorum. Meclise de iyi çalışmalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni kapsamında Kosova’ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman Priştine temasları ardından Prizren’e hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.