Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkanı Kahraman: “15 Temmuz darbesi uzun hazırlıklardan sonra sahneye konmuş bir vakaydı”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Paris’te düzenlediği basın toplantısında, “Darbeler demokrasiye karşı yapılmış hareketlerdir, iradeye karşı yapılmış hareketlerdir. 15 Temmuz darbesi uzun hazırlıklardan sonra sahneye konmuş bir vakaydı”...

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Paris’te düzenlediği basın toplantısında, “Darbeler demokrasiye karşı yapılmış hareketlerdir, iradeye karşı yapılmış hareketlerdir. 15 Temmuz darbesi uzun hazırlıklardan sonra sahneye konmuş bir vakaydı” dedi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Temaslarda bulunmak üzere geldiği Paris’te bulunan Büyükelçilik binasında basın toplantısı düzenledi. Kahraman, meclis başkanının daveti üzerine Fransa’ya geldiğini kaydederek temasları kapsamında Senato ve Meclis Başkanı ile görüştüğünü dile getirdi. Türkiye ve Fransa arasında parlamentolar arası gruplar olduğunu kaydederek, parlamentolar arası grup başkanlarımız da görüşmeye katıldıklarını ifade etti.
Türkiye’den gelen heyette bulunan isimleri tanıtan Kahraman, “Ülkeler arasındaki yakınlaşmada parlamentolararası münasebetin çok etkisi var” dedi. Platformların iki ülke tarafından paylaşıldığına dikkat çeken Kahraman, “Şimdi de çeşitli platformlarda uluslararası kuruluşlarda bir aradayız” ifadesini kullandı.
“Darbeler demokrasiye karşı yapılmış hareketlerdir”
TBMM Başkanı darbe girişimi ile ilgili olarak ise “Türkiye’miz 15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsüne maruz kaldı. Bu ıstırabımızı, bu kötü gelişmeyi bizimle paylaşan ve bu bakımdan da geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunan ve mektupla, telefonlar bizim sıkıntımızı bölüşmek isteyen meslektaşlarıma teşekkür ederim. İnsan haklarına ve hürriyetlerine saygıda öncülük etmiş bir ülkedeyiz. hürriyet denilince akla ilk gelen ülkedeyiz, demokrasiyi içine sindirmiş bir ülkedeyiz. Demokrasinin karşılaştığı bu darbe teşebbüsüne karşı olmaları ve yanımızda olmaları lüzumluydu, doğrusu buydu. Bu tutumu sergilediler kendilerine sizin vasıtanızla teşekkür ediyorum. Darbeler demokrasiye karşı yapılmış hareketlerdir, iradeye karşı yapılmış hareketlerdir. 15 Temmuz darbesi uzun hazırlıklardan sonra sahneye konmuş bir vakaydı” ifadelerini kullandı.
“40 yıla yakın bir çalışmanın uzantısı olarak meydana getirdiği grupla bir kalkışmaya girişti”
Darbe girişimin ele başı ve terörist başının Fethullah Gülen olduğunu sözlerine ekleyen Kahraman, “40 yıla yakın bir çalışmanın uzantısı olarak meydana getirdiği grupla bir kalkışmaya girişti. Barış, insanlık ve demokrasi gibi maskelerle hareket eden toplumda dini de alet ederek bir grup meydana getirdi. toplumun bütün katmanlarında değil belli yerlerinde bir birikim yaptı. Devlet içinde kurumlara nüfuz etmeye çalıştı, nüfuz etti. Hakimler arasında, öğretmenler arasında bürokrasinin çeşitli kademelerinde, silahlı kuvvetlerde bir taraftar grupları oluşturdu. Toplumdan kanan yok ama üst kademelerde bir taban oluşturdu. kendisini mehdi kabul eden, meshi kabul eden bir insan kendilerine tabi kişileri, müritleri inandırdı. Siyasi tarihte dünyada benzerleri var. ABD’de olsun Avrupa’da olsun değişik kıtalarda olsun mezhep lideri olarak ortaya çıkanlar var. Bunlardan biri de FETÖ’dür. Fethullah terör örgütü FETÖ olarak ifade ediyoruz. bunun yanında PKK, PYd, DAEŞ gibi başka terör örgütleri de var” açıklamasını yaptı.
“Türkiye’de toplum, millet demokrasiye sahip çıktı”
Kahraman, “Darbecilerin işi giderek zorlaştı. Zira toplum iletişim araçlarıyla gelişen kültür ve demokrasi kültürüyle bu tür hareketlere karşı olmaya başladı. Türkiye’de toplum, millet demokrasiye sahip çıktı” dedi. Cumhurbaşkanının yaverin 15 kez uçağın koordinatlarını tespit etmek istediğini belirterek, gayesinin uçağı düşürmek olduğunu dile getirdi. TBMM Başkanı, “Gülen o kadar efsunluyor ve robotluyor ki, onun yaptığı her şey doğrudur. Çünkü o bir mehdidir düşüncesini kafalara yerleştirmiş. Beyinleri yıkanmış, kurtlarla karşı karşıya kaldık. Aralarında öğretmenler var, hakimler var, basın mensupları var. Hücre sistemi hakkında çalışıyorlar. Kültür programları, çeşitli günler, anlamalar güzel yarışmalar, topluma hoş gelecek faaliyetlerde bulunuyor öbür taraftan bu yayılmayı paralel bir devlet yapılanmasını gerçekleştiriyorlar. Türkiye’de demokrasiyi sona erdirmek, bu sapık başkanlığında bir Türkiye düşünüyorlar. Maalesef en büyük teröristlerden olan bir kişiyi basında da destekleyenler var” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.