Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tayland'ın devrik başbakanına, Japonya'ya gitme izni verildi

Tayland ordusundan yapılan açıklamada, Japonya'ya gitmek isteyen ülkenin devrik Başbakanı Yingluck Shinawatra'ya, yurt dışına çıkış izni verildiği belirtildi.Tayland Ulusal Barış Konseyi adına açıklama yapan Albay Winthai Suwaree, Shinawatra’ya...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tayland ordusundan yapılan açıklamada, Japonya'ya gitmek isteyen ülkenin devrik Başbakanı Yingluck Shinawatra'ya, yurt dışına çıkış izni verildiği belirtildi.

Tayland Ulusal Barış Konseyi adına açıklama yapan Albay Winthai Suwaree, Shinawatra’ya Japonya gezisi için çıkış izni verildiğini söyledi. Devrik başbakan aldığı izin sonrası,12 yaşındaki oğlu Suphasek Amornchat ile uçağa binerek Japonya'ya havalandı. Hokkaido adasına inen devrik başbakanın dönüş tarihi konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Shinawatra, temmuz ayında da yetkililerden izin alarak 20 günlük Avrupa ziyareti yapmıştı.

Shinawatra, 2011 genel seçimleri sonrasında Tayland'ın 28'inci aynı zamanda ilk kadın başbakanı olmuştu. Hakkında yolsuzluk suçlamaları olan Yingluck Shinawatra görevi kötüye kullanmak gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından geçtiğimiz mayıs ayında suçlu bulunmuş ve görevinden alınmıştı. Shinawatra, ülkenin ulusal güvenlik başkanını haksız yere değiştirmek ve gücünü kötüye kullanmakla suçlanıyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.