Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tayland'da, Türk ve yerli 500 işadamı bir panelde buluştu

Tayland Maliye Politikaları Araştırma Enstitüsü Vakfı, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması imzalandığı takdirde bu anlaşmanın Tayland’a faydalarını konu alan bir panel düzenledi. Büyük ilgi gören panele, ülkede faaliyet gösteren...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tayland'da, Türk ve yerli 500 işadamı bir panelde buluştu
Tayland Maliye Politikaları Araştırma Enstitüsü Vakfı, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması imzalandığı takdirde bu anlaşmanın Tayland’a faydalarını konu alan bir panel düzenledi. Büyük ilgi gören panele, ülkede faaliyet gösteren Taylandlı ve Türk 500 iş adamı katıldı.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta, Maliye Politikaları Araştırma Enstitüsü Vakfı tarafından Sukosol Otel’de gerçekleştirilen "Tayland ile Türkiye serbest ticaret anlaşmasının faydaları" başlıklı panel, ülkede büyük ilgi çekti. Panele 2007 yılından beri ülkede faaliyet gösteren Thai-Türk İşadamları Derneği'nden (TTBA) yetkililer, iki ülkedeki iş dünyası hakkında bilgi vermesi amacıyla konuşmacı olarak davet edildi. TTBA Koordinatörü Abdullah Sabri Tok ve TTBA Yönetim Kurulu Üyesi ve Atiker Tayland Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Sarıkaya da panele konuşmacı olarak katıldı.

TTBA Koordinatörü Tok, serbest ticaret anlaşması imzalanması halinde, iki ülkenin ticaret hacminin büyük oranda artacağını kaydetti. Ayrıca, Türk yatırımcılar için Tayland'ın sadece bir ülke olarak görülmemesi gerektiğini, Güney Doğu Asya Devletler Birliği (ASEAN) ile birlikte yaklaşık 600 milyon nüfuslu bir topluluğa ticari olarak hitap etmenin söz konusu olduğunu belirtti. Tok, aynı şekilde Taylandlı yatırımcıların, Türkiye pazarı ve daha sonra ülkenin konumunu kullanarak Avrupa, Rusya, Orta Doğu ve Afrika pazarlarına açılabileceklerini vurguladı. TTBA olarak iki ülke yatırımcılarını ve iş dünyasını bir araya getirebilmek için çalıştıklarına dikkat çeken Tok, iki ülkenin ticari anlamda ilişkilerinin şu an için düşük olduğunu söyledi.

TTBA Yönetim Kurulu Üyesi ve Atiker Tayland Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Sarıkaya ise konuşmasında şöyle konuştu: "Böyle bir anlaşma olması halinde Türkiye’den ASEAN piyasasına girmemiş ürünlerin geleceğini düşünüyoruz. Anlaşma sonucunda iki ülke arasındaki ticaret hacminin kesinlikle katlanarak artacağı kanaatindeyiz."

Öte yandan Sarıkaya, Tayland’da Türkiye'nin fazla tanınmadığını ise şu sözlerle ifade etti: "Taylandlı işadamları Türkiye’yi ve potansiyelini bilmiyorlar. Son iki yıldır ülkemizi araştırıyorlar."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.