Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tayland'da göstericilerin lideri: Başbakana nefes aldırmayacağız

Tayland’da göstericilerin lideri Suthep Thaugsuban, bugünden itibaren Geçici Başbakan Yingluck Shinawatra'yı gittiği bütün yerlerde takip edeceklerini bildirdi. Tayland’da göstericiler ile polisler arasında dün yeniden şiddet olayları patlak...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tayland'da göstericilerin lideri: Başbakana nefes aldırmayacağız
Tayland’da göstericilerin lideri Suthep Thaugsuban, bugünden itibaren Geçici Başbakan Yingluck Shinawatra'yı gittiği bütün yerlerde takip edeceklerini bildirdi. Tayland’da göstericiler ile polisler arasında dün yeniden şiddet olayları patlak verirken, çatışmalarda bir polis ve 3 sivil öldü, 66 kişi de yaralandı.

Thaugsuban, dün akşamki konuşmasında, "Çarşamba gününden itibaren Başbakan Yingluck Shinawatra nereye giderse gitsin, binlerce kişi olarak onu takip edeceğiz. İsterse en uzak mesafeye gitsin. Ona nefes aldırmayacağız. Bizlerin bu davamızda kaybedecek hiç bir şeyimiz yok. Kazanana kadar devam edeceğiz." dedi.

Eylemciler sabah saatlerinde toplanarak Başbakan Shinawatra'nın gidebileceği muhtemel devlet kurumlara doğru yürümeye başladı.

Güneydoğu Asya'nin en büyük ikinci ekonomisi olan Tayland'da yönetim karşıtları, ağabeyi eski Başbakan Taksin Shinawatra'nin çıkarlarına hizmet ettiğini ileri sürerek, Başbakan Shinawatra'nın istifasını istiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.