Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TAV Havalimanları CEO’su Şener Brüksel’de Türkiye’yi anlattı

TAV Havalimanları CEO’su Sani Şener, Brüksel’de Avrupa Havalimanları Konseyi tarafından düzenlenen konferansta 15 Temmuz darbe girişiminde kamu kurumları, özel sektör ve Türk halkının başarılı bir sınav verdiğini ifade etti.Avrupa Havalimanları...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TAV Havalimanları CEO’su Sani Şener, Brüksel’de Avrupa Havalimanları Konseyi tarafından düzenlenen konferansta 15 Temmuz darbe girişiminde kamu kurumları, özel sektör ve Türk halkının başarılı bir sınav verdiğini ifade etti.
Avrupa Havalimanları Konseyi tarafından Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen konferansta, İstanbul Atatürk Havalimanı’na gerçekleşen saldırı ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasındaki kriz yönetimi örnek gösterildi. Toplantının konuşmacıları arasında TAV Havalimanları CEO’su Sani Şener’in yanı sıra Belçika Başbakan Yardımcısı ve İçişleri ve Güvenlik Bakanı Jan Jambon, ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec, Brüksel Havalimanı İcra Kurulu Başkanı Arnaud Feist, ABD Ulaşım Güvenlik İdaresi (TSA) Başkan Yardımcısı Huban Gowadia ve AB Konseyi Güvenlik Direktörü Francis Morgan yer aldı.
Sani Şener, darbe girişimi sırasında kamu kurumları, özel sektör ve Türk halkının başarılı bir sınav verdiğini belirterek, “Kendi konumuzda her platformda ülkemizi anlatıyoruz. Kriz yönetimi konulu bu konferansta havalimanında yaşanan krizleri tüm devlet yönetiminin desteğiyle birlikte havalimanında nasıl idare ettiğimizi aktardık. Özellikle 15 Temmuz’da halkın demokrasiye nasıl sahip çıktığını ve Atatürk Havalimanı’nın darbe girişimine karşı bir merkez gibi o gece yüz bin kişiye nasıl başarılı ev sahipliği yaptığını anlattık. Avrupa Birliği’nin başkentinde düzenlenen bu üst düzey toplantıda katılımcılara süreci doğru bir şekilde açıkladığımıza inanıyorum. Tüm delegelerden olumlu tepkiler aldım. Kriz yönetiminde kamu kurumları ve özel sektörün birlikte hareket etmesinin önemi göstermesi açısından önemli bir örnek sunduk” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.