Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Yaşar Bey Camii Restore Edilip İbadete Açıldı

Kosova’nın başşehri Priştine’de bakımsızlık sebebiyle kapalı olan Yaşar Bey Camii Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2 yılda restore edilerek yeniden ibadete açıldı.Aslen Priştineli olan Osmanlı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova’nın başşehri Priştine’de bakımsızlık sebebiyle kapalı olan Yaşar Bey Camii Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2 yılda restore edilerek yeniden ibadete açıldı.
Aslen Priştineli olan Osmanlı’nın son dönem Üsküp Mutasarrıflarından Yaşar Mehmet Bey’in 1835 yılında inşa ettirdiği cami, şehrin en merkezi bölgesinde bulunuyor.
Kosova’nın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra Türkiye’nin büyük destek verdiği ülkede çok sayıda Osmanlı eseri bulunuyor. Priştine’nin merkezi bölgesindeki cami 2 yıllık bir restorasyon çalışması ile ilk günkü ihtişamına kavuştu. Aynı anda yaklaşık 300 kişinin ibadet edebildiği ana cadde üzerindeki camide Priştine İslam Birliği tarafından tahsis edilen görevliler de çalışmaya başladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ramazan münasebetiyle Balkanlar’daki Osmanlı camilerine Türkiye’den imam hatipler göndermesi de büyük ilgi görüyor. Priştine’deki Osmanlı camilerinde Ramazan ayında Türkiye’den imamlar namaz kıldırıyorlar. Ramazan ayı başında ibadete açılan caminin resmi açılışı Kosova ve Türk yetkililerin programına göre Ramazan Bayramı öncesinde yapılacak. Caminin iç mekanlarındaki tezyinatlarında elden geçirildiği restorasyon için 500 bin avro civarında masraf edildiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.