Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suudi Prens, 32 milyar dolarlık servetini hayır kurumlarına bağışlıyor

Suudi Arabistanlı işadamı Prens El Velid bin Talal, 32 milyar dolarlık servetinin tamamını hayır kurumlarına bağışlayacağını duyurdu. BBC'nin haberine göre, dünyanın en zengin insanlarından biri olan 60 yaşındaki Bin Talal, bu kararında...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 06:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 06:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suudi Arabistanlı işadamı Prens El Velid bin Talal, 32 milyar dolarlık servetinin tamamını hayır kurumlarına bağışlayacağını duyurdu.

BBC'nin haberine göre, dünyanın en zengin insanlarından biri olan 60 yaşındaki Bin Talal, bu kararında Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve karısı Melinda Gates tarafından 1997'de kurulan Gates Vakfı'ndan esinlendiğini belirttti. El Velid bin Talal, "paranın kültürel anlayışı geliştirmek, kadınları güçlendirmek ve felaketten etkilenenlere yardım etmek için kullanılacağını" kaydetti. Gelişme üzerine açıklama yapan Bill Gates de Prens'in kararını övdü ve bunun "hayır projelerinde çalışan herkes için bir ilham kaynağı olduğunu" söyledi.

Prens El Velid bin Talal, dünya zenginler listesinde 34. sırada. Para, Bin Talal'ın hayır kurumu 'Alwaleed Philanthropies' üzerinden harcanacak. Prens'in daha önce bu vakfa toplam 3.5 milyar dolar bağışladığı biliniyor. Suudi hükümetinde resmi bir görevi olmayan Prens, yatırım şirketi Kingdom Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. Bu şirketin Four Seasons, Fairmont and Raffles otelleriyle, News Corp, Citigroup, Twitter ve Apple'da hisseleri var. Kişisel servetini bağışlayacağını söyleyen Bin Talal, kararının şirketi etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.