Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suudi Dışişleri Bakanı el-Faysal: Rusya, Suriye rejimini silahlandırıyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El-Faysal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Arap Birliği Zirvesi'ne gönderdiği mektuba cevap verdi.Suudi Dışişleri Bakanı ise Putin'in mektubuna atfen "Rusya halkının kanını döken Suriye...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El-Faysal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Arap Birliği Zirvesi'ne gönderdiği mektuba cevap verdi.

Suudi Dışişleri Bakanı ise Putin'in mektubuna atfen "Rusya halkının kanını döken Suriye rejimini silahlandırıyor. Bu rejim meşruiyetini kaybetti. Rusya, Suriye halkının çektiği acılardan dolayı ağır bir sorumluluk taşımaktadır." diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Rusya barışçıl çözümler öneriyor. Ancak Suriye rejimini silahlandırmaya devam ediyor."

"Rusya sanki hiç alakaları yokmuş gibi Ortadoğu'nun trajedilerinden bahsediyor." diyen Suudi Dışişleri Bakanı, Rusya'nın Suriye krizinin bir parçası olduğunu iddia etti.

Rus lideri Putin'in Mısır'ın Şarm el-Şeyh'te düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'ne gönderdiği mektupta, "Rusya herhangi bir dış müdahale olmaksızın Arap halklarının yanında duruyor. Terörist gurupların terör eylemlerini kınıyoruz. Suriye, Libya ve Yemen'deki kriz, uluslararası hukuk temelinde çözülmelidir." demişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.