Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suudi Dışişleri Bakanı: Biz savaş çığırtkanı değiliz; ancak ona hazırız

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal bugün toplanan Şura Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Biz savaş çığırtkanı değiliz; ancak ona hazırız." dedi.Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah el-Şeyh başkanlığında...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal bugün toplanan Şura Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Biz savaş çığırtkanı değiliz; ancak ona hazırız." dedi.

Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah el-Şeyh başkanlığında 26'ncı oturumuna Dışişleri Bakanı Suud El-Faysal da katıldı. El-Faysal meclise, kendi bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı el-Faysal oturumda yaptığı konuşmada, "Husi milislerin ve eski Cumhurbaşkanı (Ali Abdullah Salih), İran'ın desteğiyle Yemen'i karıştırmak ve kağıtları yeniden karmak istiyor." dedi ve şöyle devam etti: "Savaş çağrısını yapan Suudi Arabistan değil; ancak davullar çalınırsa biz ona hazırız."

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı el-Faysal, Yemen'in güvenliğinin Suudi Arabistan'ın, Körfez ve Arap Ulusal güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti. El-Faysal ayrıca, bütünlük, güven ve istikrar dönene ve Yemen'in meşruiyetini savunan "Kararlılık Fırtınası" hedeflerine ulaşana kadar Yemen'e operasyonların devam edeceğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.