Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suudi Arabistan’da MERS vakasını bildirmeyen doktora hapis cezası verilecek

Bir Corona virüs enfeksiyonu olan ve Türkiye'de de görülmeye başlayan MERS COV'a (Ortadoğu Solunum Sendromu) karşı Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı bir dizi yeni tedbir aldı.Ülkedeki tüm sağlık birimlerine gönderilen genelgede, tespit...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir Corona virüs enfeksiyonu olan ve Türkiye'de de görülmeye başlayan MERS COV'a (Ortadoğu Solunum Sendromu) karşı Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı bir dizi yeni tedbir aldı.

Ülkedeki tüm sağlık birimlerine gönderilen genelgede, tespit edilen tüm MERS vakalarının acilen bakanlığa bildirilmesi şart koşuldu. Kamu veya özel sağlık kurumlarında görevli tüm çalışanların MERS vakası ile karşılaşılması durumunda halen kullanılan elektronik sağlık tarama ağı üzerinden bakanlığı acilen bilgilendirmesi istendi.

Arab News’in haberine göre bakanlığın genelgesinde MERS vakasını bildirmeyen veya bildirmeyi geciktiren sağlık görevlisine ağır ceza uygulanacak. Bu kişilere 26 bin 600 dolar para cezası veya altı ay hapis ya da her iki ceza birden uygulanabilecek.

Bunun yanı sıra vakayı bildirmeyen sağlık görevlisinin doktorluk lisansı iptal edilebilecek ve çalıştığı kurum, onaylı sağlık kurumları listesinden de çıkarılabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.