Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suudi Arabistan, İran’ın suçlamalarını reddetti

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel El Cübeyr, İran’ın, müttefikleri Bahreyn’in körfezdeki tansiyonu körüklediğine yönelik suçlamalarını reddetti.Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2015 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2015 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel El Cübeyr, İran’ın, müttefikleri Bahreyn’in körfezdeki tansiyonu körüklediğine yönelik suçlamalarını reddetti.

Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini’nin ziyareti sonrası ortaklaşa düzenlenen basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı, “İran’ın bölge ülkelerinin içişlerine karışmaya yönelik tutumunu gösteren bu açıklamalar tarafımız ve bölgedeki kardeş Arap ülkeler açısından kabul edilemez.” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marzieh Afkham, Pazar günü Bahreyn’i “bölgede tansiyonu artırmak” için “temelsiz suçlamalar yapmak”la suçlamıştı. İran’ın açıklaması, Bahreyn İçişleri Bakanı’nın İran’dan silah kaçırmaya çalışan iki kişiyi tutukladığını duyurmasından sonra gelmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.