Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suudi Arabistan'da patlama!

Suudi Arabistan'da bir cami yakınında patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suudi Arabistan'da patlama!
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Medine ve Katif kentlerinde düzenlenen intihar saldırılarında 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurdu.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Medine kentindeki Mescid-i Nebevi otoparkında, güvenlik görevlilerinin hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedikleri esnada canlı bombanın kendisini patlatarak 4 güvenlik görevlisinin ölümüne, 5'inin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Akşam saatlerinde ülkenin doğusunda bulunan Katif kentindeki Miyas pazarı yakınlarında bir intihar saldırısının daha düzenlendiği, kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişinin öldüğü ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı, gece saatlerinde Cidde kentinde bulunan ABD Başkonsolosluğu yakınlarındaki intihar saldırısının Pakistanlı bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini de açıkladı.

ÖLEN YA DA YARALANANLAR ARASINDA TÜRK VATANDAŞI YOK
Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki patlamada ölen ya da yaralananlar arasında Türk vatandaşlarının olmadığı belirtildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mescid-i Nebevi yakınlarında meydana gelen patlamada ölen ve yaralananlar arasında, umre yapmak üzere Medine'de bulunan Türk vatandaşları bulunmuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonda görüştüğü Suudi Arabistan Kralı Selman ve tüm Suudluların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. Suudi Arabistan'daki menfur terör saldırılarını da kınayan Erdoğan, hayatlarını kaybeden masum sivillere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA
Türkiye, Suudi Arabistan'da Cidde, Katif ve Medine'de Mescid-i Nebevi yakınlarında düzenlenen terör saldırılarını şiddetle kınadı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan’ın Cidde ve Katif kentleri ile Müslümanlar için en kutsal mekanlardan biri olan Medine'deki Mescid-i Nebevi yakınlarında bugün meydana gelen ve ölümlere neden olan bombalı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Kutsal Ramazan ayında gerçekleştirilen bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Suudi Arabistan halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye'nin dost ve kardeş Suudi Arabistan ile terörle mücadele başta olmak üzere, her alanda dayanışmasını ve yakın iş birliğini sürdüreceği kaydedildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Suudi Arabistan'ın kutsal kenti Medine'de, Mescid-i Nebevi yakınında düzenlenen bombalı terör saldırısına ilişkin, açıklama yaptı.

Numan Kurtulmuş, paylaşımında, "Bugün Medine'de Mescid-i Nebevi yakınında gerçekleşen terör eylemini lanetliyorum. Allah'ın laneti bu vahşeti yapanların üzerine olsun. Tüm İslam alemi ve insanlık bu vahşete karşı durmalıdır, duyarlı ve dayanışma içinde olmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Dün gece de ABD Cidde Başkonsolosluğu yakınlarında intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 2 polis yaralanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.