Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli muhalifler Deraya’dan çekiliyor

Suriye’de hükümet karşıtı protestoların başladığı ilk kentlerden olan Deraya’da sivillerin ve muhaliflerin bölgeden ayrılmasını sağlayacak anlaşma sağlandı.Suriye’de hükümet karşıtı gösterilerin başladığı ilk kentlerden biri...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’de hükümet karşıtı protestoların başladığı ilk kentlerden olan Deraya’da sivillerin ve muhaliflerin bölgeden ayrılmasını sağlayacak anlaşma sağlandı.
Suriye’de hükümet karşıtı gösterilerin başladığı ilk kentlerden biri olan Deraya’da taraflar arasında sivillerin ve muhaliflerin bölgeden ayrılmalarını öngören anlaşma sağlandı. Son muhaliflerin de kentten ayrılmasıyla bölgenin kontrolü hükümete bağlı birliklere geçecek. Başkent Şam yakınlarındaki Deraya’nın boşaltılmasının bugün başlayacağı kaydedildi. 700 silahlı güç muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e gitmesini öngören anlaşma kapsamında 4 bin sivil de hükümetin sığınaklarına yerleştirilecek. Muhaliflerin Deraya’dan ayrılması Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için kazanım olduğu şeklinde yorumlanıyor.
Bombardıman altındaki bölgede yaşayanlar uzun süre gıda ve su sıkıntısıyla mücadele ediyordu. 2012 yılından bu yana kuşatma altında olan Deraya kasabasındaki sivil halk, ilk ikmal maddelerini ancak 4 yıl sonra alabilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.