Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye yönetiminden sert Kobani açıklaması

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçmesini sert bir dille kınadı. Türkiye'nin topraklarının kullandırılmasının "utanç verici tutum" olarak değerlendirildiği açıklamada, Suriye sınırlarının...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye Dışişleri Bakanlığı, Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçmesini sert bir dille kınadı. Türkiye'nin topraklarının kullandırılmasının "utanç verici tutum" olarak değerlendirildiği açıklamada, Suriye sınırlarının ihlal edildiği iddia edildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan açıklamaya göre; Suriye Dışişleri Bakanlığı isim vermeden yabancı güçler olarak değerlendirdiği Peşmerge ve terör grupları olarak nitelendirdiği Özgür Suriye Ordusu askerlerini Kobani'ye girmesine sert tepki gösterdi.

Açıklamada "Türkiye yabancı güçlerin ve terör gruplarının Suriye toprağı olan Ayn El Arab'a (Kobani) sınırları ihlal ederek girmesine izin vermekle komplocu niyetini bir kez daha gösterdi. Bu aynı zamanda Suriye'nin egemenliğinin ve Birleşmiş Milletler kararlarının apaçık çiğnenmesidir. " denildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye hükümetinin, Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğüne yönelik düşman tutumunu ortaya koyduğu iddia edildi.

Kobani’ye geçecek Peşmergenin Şanlıurfa Suruç’ta bekleyişi sürüyor. Peşmergenin son hazırlıklarını yaptığı belirtilirken 10 kişilik komuta ekibinin Kobani’ye geçtiği öğrenildi. Öte yandan ÖSO'nun komutanı Abdulcebbar el-Akidi yaptığı son açıklamada Kürtlere destek amacıyla Özgür Suriye Ordusu kuvvetlerinin Kobani'ye gideceğini duyurmuştu. Açıklamanın ardından Peşmerge'den önce bir grup ÖSO askeri Kobani'ye giriş yapmıştı.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.