Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye Ordusu, Daeş’in Kontrolündeki Palmira Kentine Girdi

Suriye ordusu, terör örgütü DAEŞ’in, Mayın ayında kontrolünü sağladığı ve çok sayıda tarihi eserini yok ettiği Palmira kentine girdi.Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçler, terör örgütü DAEŞ’in Mayıs ayında kontrolünü...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye ordusu, terör örgütü DAEŞ’in, Mayın ayında kontrolünü sağladığı ve çok sayıda tarihi eserini yok ettiği Palmira kentine girdi.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçler, terör örgütü DAEŞ’in Mayıs ayında kontrolünü sağladığı Palmira antik kentini geri almak için operasyon başlattı. Suriye Devlet Televizyonu ise Suriye ordusunun, Palmira antik kentine girdiğini duyurdu. Kentin güneybatısındaki arkeolojik alan yakınlarında şiddetli çatışma devam ediyor. Operasyonlara katılan bir asker ‘DAEŞ’in Suriye Arap Ordusu’nun ayakları altında ezileceğini’ söyledi. Suriyeli bir yetkili ise, ordunun kentin kalbine yaklaşık 1 buçuk kilometreden uzaklıkta bulunduğunu belirterek, yollardaki mayınların ve patlayıcıların ise temizlendiğini söyledi. Öte yandan Irak ordusu da sabah saatlerinde Musul ve çevresini DAEŞ’tan temizleme operasyonlarına başladığını duyurmuştu.
Humus’un doğusunda bulunan ve UNESCO tarafından 1980 yılında Dünya Miras Listesi’ne alınan Palmira antik kentinin kontrolünü Mayıs ayında sağlayan DAEŞ, kentte bulunan Roma İmparatorluğundan kalma 2 bin yıllık Bel Tapınağı’nın yanı sıra kütüphanelerin, heykellerin de aralarında bulunduğu çok sayıda tarihi eseri tahrip etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.