Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye Müftüsü Moskova’da konuştu: Türkiye hükümeti IŞİD’le bağlantılı

Suriye Baş müftüsü Ahmet Bedrettin Hassun, Moskova’da düzenlenen basın toplantısında, Türk hükümetinin IŞİD terör örgütüyle bağlantılı olduğunu iddia etti.Suriye Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad ile birlikte basının karşısına...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye Müftüsü Moskova’da konuştu: Türkiye hükümeti IŞİD’le bağlantılı
Suriye Baş müftüsü Ahmet Bedrettin Hassun, Moskova’da düzenlenen basın toplantısında, Türk hükümetinin IŞİD terör örgütüyle bağlantılı olduğunu iddia etti.

Suriye Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad ile birlikte basının karşısına çıkan Hassun, Suriye’de kaybolan 2 Rus vatandaşıyla ilgili hiç bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

Türk istihbarat güçlerinin IŞİD’le temas halinde olduğunu iddia eden Suriye müftüsü, “Rusya hükümeti Türk hükümetinden Rusya vatandaşının nerede olduğunu sorabilir. Türkiye de kendi istihbarat güçlerine bu vatandaşın nerede olduğunu sorabilir. Türkiye’nin, Suriye’de IŞİD ve diğer terör çeteleri ile ilişkileri var. IŞİD’in idam ettiği Amerikalılarla ilgili ölüm olayları Türk mercilerinin bilgileri dahilinde. Türkiye bunun yanında IŞİD’in elinden çok rahat şekilde onlarca kendi vatandaşını kurtarıp götürebildi…” suçlamasında bulundu.

Nisan 2013’de iki Suriyeli Hıristiyan din görevlisinin kaçırılması olayı ile ilgili Türkiye hükümetine başvurduğunu ifade eden Suriye müftüsü, “Kendilerinden yanıt alamadım… Ama onlar biliyor.” ifadelerini kullandı.

Türk hükümetinin terörle mücadelede kendisini endişelendirdiğini vurgulayan Suriye Baş Müftüsü, “Onlar sınırlarında ateşi fark etmiyor. Bu ateşin onların ülkesine de yayılabileceğini anlamıyorlar…” eleştirisi getirdi.

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Haddad da yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD’e yönelik saldırılarda Suriye ordusunun saldırılarının koalisyon gücünün operasyonlarından daha etkili olduğunu savundu. Haddad, “Kobani teröristler tarafından saldırıya uğrayan Suriye kasabasıdır. Bölge halkı adına görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim savaş uçaklarımız, koalisyon güçlerinin uçaklarından daha etkili bir şekilde IŞİD hedeflerini vuruyor…” dedi.

Suriye genelinde savaşın sürdüğünü, Suriye ordusunun üst seviyede görevini yerine getirmeye çalıştığını savunan Suriye Büyükelçisi, IŞİD’e yönelik silah tedariki konusunda Türkiye’nin katkısı olduğunu iddia etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç de daha önce yaptığı açıklamada Suriye hava kuvvetlerinin günde ortalama 159 saldırı yapabildiğini, koalisyon güçlerinin ise 10-15 hatta 5-7 saldırı ile sınırlı kaldığını vurguladı. Lukaşeviç’e göre terörle mücadelede Washington’ın Beşşar Esed yönetimi ile işbirliğini reddetmesi anlaşılabilir değil.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.