Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye Demokratik Güçleri Fırat’ın doğusuna geçti

Suriye Demokratik Güçleri, Fırat Nehri’nin doğusuna geçtiği ve Rakka’yı özgürleştirme operasyonuna hazırlık yaptığı bildirildi.ABD öncülüğünde kurulan koalisyon tarafından yapılan açıklamada, Fırat’ın batısına geçerek Münbiç...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye Demokratik Güçleri, Fırat Nehri’nin doğusuna geçtiği ve Rakka’yı özgürleştirme operasyonuna hazırlık yaptığı bildirildi.
ABD öncülüğünde kurulan koalisyon tarafından yapılan açıklamada, Fırat’ın batısına geçerek Münbiç kentinin kontrolünü sağlayan Suriye Demokratik Güçleri’nin Fırat’ın doğusuna doğru hareket ettiği bildirildi. Açıklamada, Suriye Demokratik Güçlerinin, Rakka kentinin özgürleştirilmesi operasyonuna hazırlık yaptıkları da kaydedildi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Marina Kalijurand ile düzenlediği basın toplantısında, “Demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları da bir an evvel Fırat’ın doğusuna geçmelidir. Amerika’da bunun sözünü verdi. Bizim yaptığımız anlaşmada bu. Aksi takdirde biz Türkiye olarak gereğini yaparız, yapacağız. Çok net bir şekilde söylüyoruz. Bunların gizli ajandalarına da fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.