Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye'de kritik gelişme! Esad ile YPG anlaştı

Suriye'nin Haseke kentinde çatışan YPG ve Esad güçleri bugün çatışmaları bitirmek için ateşkes anlaşmasına vardı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye'de kritik gelişme! Esad ile YPG anlaştı
Reuters'in haberine göre Kuzey Suriye'deki Haseke kentinde çarpışan Kürt güçler ile hükümet yanlısı birlikler, bugün ülkenin kuzeydoğusundaki kentte çatışmalara son verilmesi için ateşkes anlaşmasına vardılar.

Kürt yetkilinin verdiği bilgiye ve Suriye televizyonunun haberine göre ateşkes TSI 1400'te başladı. Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü direktörü Rami Abdulrahman, daha önce, Haseke'nin büyük bölümünün Kürt YPG güçlerinin eline geçtiğini ancak bazı kamu görevlilerinin, kent merkezindeki kamu binalarını terk etmediğini söylemişti.

Abdulrahman, "Her ne kadar (hükümet yanlıları) kentte sembolik bir varlık devam ettiriyorsa da, Haseke'deki bu durum rejim için büyük bir yenilgi" dedi. Abdulrahman YPG'nin ayrıca beş köyü de hükümet yanlısı milislerden aldığını belirtti.

Kürt yetkili Naser Haj Mansour ise, "Güvenlik bölgesi hariç şehrin büyük kontrolü YPG ve Asayiş'in kontrolü altında" dedi ve kentte yer yer çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Ateşkes kararı, hem Suriye devlet televizyonu, hem de YPG tarafından kamuoyuna duyuruldu. Lübnan merkezli, Hizbullah'a yakın Al Mayadeen televizyon kanalı, Esad hükümeti ve YPG arasında varılan ateşkesin Rusya'nın aracılığıyla yapıldığını iddia etti.

Asayiş, YPG ile bağlantılı bir güvenlik gücü Mansour bu sonucu özerkliklerini güvence altına almak ve Suriye savaşına federal bir çözüm bulunmasını isteyen Kürt gruplar için "ileri bir adım" olarak değerlendirdi.

Haseke kenti için yaşanan çatışmalar YPG ile Şam arasında beş yıllık savaşın en şiddetli çatışmaları olarak dikkat çekerken, Türkiye'nin, kazanımlarını engellemeye yönelik çabalarına rağmen Kürtlerin Haseke'de kazanacağı bir zafer büyük
bir destek olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.