Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye Cephesi üyesi Farid Şarif: Türkiye’den beklentimiz yok

Rusya’nın başkenti Moskova’da Suriye krizine çözüm için muhalefet ve hükümet temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantılar devam ediyor.Toplantılarda, muhalefetin ateşkes sağlanması, siyasi tutukluların bırakılması, insani yardımların...

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye Cephesi üyesi Farid Şarif: Türkiye’den beklentimiz yok
Rusya’nın başkenti Moskova’da Suriye krizine çözüm için muhalefet ve hükümet temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantılar devam ediyor.

Toplantılarda, muhalefetin ateşkes sağlanması, siyasi tutukluların bırakılması, insani yardımların tüm bölgelere ulaştırılması gibi üzerinde mutabakat sağlanan 10 maddelik liste hükümete teslim edildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bugün yapılan görüşmelere katılarak krizin siyasi yollardan çözülmesi gerektiğini, bunu da ancak Suriye halkının başarabileceğini söyledi.

Toplantılar çerçevesinde Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Suriye Cephesi üyesi Farid Şerif, Türkiye’den şimdilik bir şey beklemediklerini ifade etti. Suriye halkının zor döneminin sona ereceğini umut ettiklerini ifade eden Şerif, "Yakın zamanda siyasi bir çözüm yolunun bulunacağını umuyoruz. Barış, huzur ve istikrar istiyoruz. Ayrıca tüm etnik ve dini grupların bir arada yaşayacağı yeni bir Suriye’nin inşası başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Toplantılara çok sayıda çeşitli Suriyeli muhalifin geldiğini kaydeden Şerif, "Ancak hepsi gelmedi. Türkiye’den beklentimiz yok, gelişmelere bakmak lazım. Rusyalı dostlarımız bu buluşma için bize çok yardımcı oldu. Böyle devam edersek çözüm buluruz.” temennisinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.