Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sürdürülebilir Kalkınma Ve Sosyal Girişimler” Toplantısı Gerçekleşti

"Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Girişimler" başlıklı Yuvarlak Masa Toplantısı bugün Expo Milano 2015’te gerçekleştirildi.‘Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Girişimler’ etkinliğe katılım sağlayanlar arasında şunlar yer aldı:...

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2015 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2015 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Girişimler" başlıklı Yuvarlak Masa Toplantısı bugün Expo Milano 2015’te gerçekleştirildi.
‘Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Girişimler’ etkinliğe katılım sağlayanlar arasında şunlar yer aldı: Carlo Calenda, Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı; Benedetto Della Vedova, Devlet Bakanı, Dışişleri Bakanlığı; Giuseppe Sala, Expo 2015 Yetkilisi ve Expo 2015 S.p.A CEO’su; Stefano Zamagni, Ekonomist; Inder Chopra, Hindistan’da Ferrero Sosyal Girişimi Genel Sekreteri; Paolo Dieci, CISP(Toplumların Kalkınması için Uluslararası Komite)Direktörü. Çalışmaların tanıtımı Ferrero SpA (İtalya)Başkanı olan Büyükelçi Francesco Paolo Fulci tarafından yapıldı.
Michele Ferrero’nun önemle amaçladığı Ferrero Sosyal Girişimleri şimdi Asya ve Afrika’da: Hindistan’da bölgedeki diğer ülkelere de ihracat gerçekleştiren bir üretim tesisi aracılığıyla; Afrika’da ise Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC), Orta Afrika Ekonomi ve Para Topluluğu (Communauté Economique et Monétaire de l’Afrique Centrale-CEMAC) ülkeleri ve Nijerya’ya da ihracat gerçekleştiren Güney Afrika ve Kamerun’daki tesisler aracılığıyla gerçekleşiyor.
Expo Milano 2015’te Ferrero Tesisleri için kullanılan yapıların bazıları iki Afrika ülkesinde yeniden kullanılacak ve böylece Evrensel Sergi’den sonra dahi değer yaratmaya devam edecek. Bunlar aslında yeniden bir araya getirilecek ve Kamerun ile Orta Afrika arasındaki sınırda mülteci ailelerin çocukları için derslikler ve Güney Afrika’daki yerel toplulukların hizmetinde bir çocuk kliniği haline gelecek.
Ferrero Sosyal Girişimleri kurallara uygun işletmeler, bu nedenle amaçları pozitif sonuçlar sağlayarak kazanç elde etmek. Ne var ki, gelişmekte olan ülkelerin daha az avantajlı bölgelerinde iş yaratmayı ve işsizliğin ciddi sonuçlarıyla mücadele etmeyi amaçladıkları için "sosyal" bir çalışma yöntemi benimserler. Ayrıca, çocukların sağlığını ve eğitimsel ve sosyal gelişimlerini korumayı amaçlayan ve Ferrero Vakfı ve yerel kamu kurumları ile yakın işbirliği içinde tasarlanıp uygulanan sosyal ve insani projeler gerçekleştirirler.
2014 yılında, 6. CSR Raporu’nda belirtildiği gibi, Ferrero Sosyal Girişimleri 3539 destekçi (Kamerun’da 232, Güney Afrika’da 386, Hindistan’da 2921) görevlendirmiş olup, bu rakam Grup toplamının yüzde 10,34’üne mukabil.
Ferrero Sosyal Girişimlerinin çalışması, özel sektörün gelişmekte olan ülkelerde çevresel koruma ile tutarlı olan ve insan hakları konusunda gerçekleştirilen sürdürülebilir kalkınma modellerini desteklemede nasıl önemli bir rol oynayabileceğine ilişkin bir örnektir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.