Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Şu anda kuzunun kurtla konuşması anlamsız"

Dünyayı yeni bir soğuk savaşa sürükleyen Ukrayna krizinde Kiev ile Moskova arasında arabulucu görevi üstlenmeyi kabul eden Yuliya Timoşenko, Kırım’da dün yaşanan hadiseler üzerine "şu anda Moskova ile görüşmenin hiçbir anlamı olmadığını" söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2014 22:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2014 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Şu anda kuzunun kurtla konuşması anlamsız"
 Timoşenko, “Rusya silah gücüyle Ukrayna’yı kendine bağlama adımları attığı sırada Moskova’ya gidip kuzunun kurtla görüşmeler yapmasının hiçbir anlamı kalmıyor” açıklamasını yaptı.

Lideri olduğu “Batkovşina” (Vatan) partisi sitesinde yazılı açıklama yapan Timoşenko, “Rusya bizi silah zoruyla kendine bağlamak istiyor. Silahların konuşmaması için ise bize verdiği ültimatomun içeriği çok açık. Bizden Viktor Yanukoviç’i alıp beraberindeki hırsız çetesiyle beraber tekrar iktidar koltuğuna oturtmamız isteniyor. 'Ukrayna’da statüko 21 Şubat anlaşma şartlarına geri dönmeli' derken asıl söylemek istediği bizim beyaz bayrak çekerek Moskova’ya bağlılık ilan etmemiz anlamı taşıyor. Bu şartlarda ben Moskova’ya gitsem bile yapacağım görüşmelerden hiçbir sonuç alınamayacağı ortada. Bu yüzden Rusya ile görüşmeye gitmiyorum” dedi.

Geçtiğimiz hafta hapisten çıktıktan sonra bir süre siyasi sessizlik molası alan Timoşenko, bugünkü açıklamasıyla Ukrayna ile Rusya arasında ilişkileri düzeltebilecek bir lider kalmadığını gözler önüne serdi.

RUSYA'DA BORSA DEPREMİ

Rusya’nın Ukrayna krizinde takındığı tutum Pazartesi sabahı Rusya’da piyasalarda düşen atom bombası etkisi yarattı. Özellikle ABD ile İngiltere’nin “Bundan böyle G8 değil, sadece G7 var” demesi Moskova borsasında bir saat içinde yüzde 8 değer kaybına yol açtı. Akşam saatlerine doğru bu düşüşün katlanması bekleniyor.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.