Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Strasbourg'da Zaman gazetesine yine akreditasyon engeli

ZAMAN Gazetesi Strasbourg Muhabiri Mehmet Dinç bir defa daha akreditasyon uygulamasına maruz kaldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın Türkiye’nin Strasbourg Başkonsolosluğu’nda sivil toplum kuruluşları ve gazetecilerle...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ZAMAN Gazetesi Strasbourg Muhabiri Mehmet Dinç bir defa daha akreditasyon uygulamasına maruz kaldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın Türkiye’nin Strasbourg Başkonsolosluğu’nda sivil toplum kuruluşları ve gazetecilerle bir araya geleceği duyuruldu. Başkonsolosluk’la temasa geçen Dinç’e net bir şekilde ‘gelmemesi’ söylendi.

AB Bakanlığı’ndan yapılan program duyurusunda, akreditasyon uygulanacağına dair herhangi bir ifade yer almazken, Strasbourg Başkonsolosluğu gazetecilere özel davetiye gönderdi ancak Mehmet Dinç davet listesinin dışında tutuldu.

Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz’in Bozkır onuruna verdiği davete, Strasbourg’daki sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları davet edildi. Fakat Strasbourg Zaman Gazetesi muhabiri Mehmet Dinç yazılı bir davet almadı. Konsolosluk yetkililerini arayan Dinç’e "Akşam davetli değilsiniz, Ankara’dan haber geldi. Programa gelmeyin." dendi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’nde temaslarda bulunmak üzere Strasbourg’a geldi. Bozkır, iki günlük programın ardından Brüksel’e geçti. Diplomatik kaynaklar, Volkan Bozkır’ın, ZAMAN Gazetesi’ne akreditasyon uygulamasından haberi olmadığını ifade etti.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Temmuz ayında dönemin AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun temaslarını takip eden Dinç, Avrupa Parlamentosu’nda Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı (AECR) ve AKP’nin ortaklaşa düzenlediği iftar programında da akreditasyona maruz kalmıştı. Gerekçe olarak davetiye listesinde adının olmadığı söylenmişti, fakat diğer meslektaşları, davetiyeleri olmamasına rağmen içeriye alınmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.