Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stoltenberg’den Gürcistan’a Övgü

TİFLİS (İHA) – NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan’da açılan yeni askeri eğitim merkezine katılmak üzere başkent Tiflis’e geldi.Merkezin açılış törenine karılan Stoltenberg, temasları kapsamında Gürcistan Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2015 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİFLİS (İHA) – NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan’da açılan yeni askeri eğitim merkezine katılmak üzere başkent Tiflis’e geldi.
Merkezin açılış törenine karılan Stoltenberg, temasları kapsamında Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Ortak güvenlik konusunda Gürcistan’ı güçlü ve güvenilir yardımcı olarak tanımlayan NATO Genel Sekreteri, Gürcistan hükümetine anlaşmaya olan bağlılıklarından dolayı ve NATO’nun Afganistan’daki ikinci en büyük yardımcısı olduğu için teşekkür etti. Gürcistan’ın etkileyici demokratik reformlarını da samimiyetle karşılayan Stoltenberg, Avrupa-Atlantik ailesinin bir parçası olduğunu kanıtladığını ve Gürcistan’a NATO üyeliğine hazırlandığını söyleyerek, ülkenin bölgesinin ve ötesi için bir örnek teşkil ettiğini kaydetti.
NATO Genel Sekreteri, Avrupa-Atlantik entegrasyonunun kolay bir yol olmadığını da hatırlatarak, “Bu, zaman, çaba ve gerçek bir değişim gerektirir. NATO, Gürcistan’ı desteklemeye devam edecek” dedi. Stoltenberg açıklamaları sırasında Rusya’nın Gürcistan’da devam eden müdahalesini de kınayarak, NATO müttefiklerinin, Gürcistan’ın uluslararası tanınmış sınırları içindeki toprak bütünlüğüne bağlı olduklarını hatırlattı. Göreve başlamanın ileriye doğru atılmış önemli bir adım olduğunu aktaran Stoltenberg, “Bu doğrudan bir kişiye değil, tam tersine merkez bölgesel ve uluslararası kararlılık konusunda ilerleme kaydetmek için önemlidir. Gürcistan gücü, NATO ile birlikte büyüyecektir. Tüm bu çabalar, Gürcistan’ı NATO üyeliği amacına yaklaştıracaktır” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.