Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stoltenberg: “Kıbrıs’ta çözüm görmek istiyorum”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, “Kıbrıs’taki sorun çözülmese de NATO-AB işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda ilerleme kaydetmeliyiz. Kıbrıs’ta sorunun çözülmesini istiyorum ancak...

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, “Kıbrıs’taki sorun çözülmese de NATO-AB işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda ilerleme kaydetmeliyiz. Kıbrıs’ta sorunun çözülmesini istiyorum ancak bu durum NATO-AB işbirliğinde ilerleme sağlanması için ön şart değil” dedi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi. 2 gün sürecek toplantıda güvenlik sorunlarının ele alınacağını kaydeden Stoltenberg, Temmuz ayında AB ile NATO’nun işbirliğine yönelik ortak deklarasyon imzalandığını dile getirerek, “Bugün yapılacak toplantıda bu deklarasyonu somut eylemlere dönüştürmeye karar vereceğiz” dedi. Gün içinde AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşeceğini de sözlerine ekleyen Stoltenberg, “Tüm müttefikler AB-NATO işbirliğini derinleştirmek için 7 önemli alanda 40 öneriyi onaylayacak” dedi.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan NATO Genel Sekreteri Kıbrıs meselesine yönelik soruya, “Kıbrıs’taki iki toplum arasında çözüm bulunmasına yönelik AB öncülüğündeki çabaları destekliyorum. Bu konuda ilerleme kaydedildi ancak bunun başarılı olup olmayacağını söyleyemeyiz. Kıbrıs’taki sorun çözülmese de NATO-AB işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda ilerleme kaydetmeliyiz. Kıbrıs’ta sorunun çözülmesini istiyorum ancak bu durum NATO-AB işbirliğinde ilerleme sağlanması için ön şart değil” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.