Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stoltenberg: “Kararlı Destek Misyonunun 2016’dan sonra da sürdürülmesine karar verdik”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Afganistan için gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı basın toplantısında, “Kararlı Destek Misyonunun 2016’dan sonra da sürdürülmesine...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Afganistan için gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı basın toplantısında, “Kararlı Destek Misyonunun 2016’dan sonra da sürdürülmesine karar verdik” dedi.
NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılan liderler, zirvenin ikinci gününde Afganistan’da yönelik “Kararlı Destek” operasyonu hakkındaki toplantıya katıldı. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah’ın da katıldığı toplantıda Afganistan’daki güvenlik durumu ve Afganistan Ulusal Birlik Hükümeti tarafından gerçekleştirilen reform süreci ele alındı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında liderlerin Afganistan’da uzun vadeli istikrar ve güvenliğe bağlılıklarını tekrarladıklarını söyledi. Jens Stoltenberg, “Afgan güvenlik güçleri, şuanda tüm ülkenin güvenliğinden sorumlu. Afgan güçleri, Afgan halkını kararlılık ve cesur bir şekilde koruyor. Afgan askerine eğitim ve danışmanlık vermeye ve yardım etmeye devam ediyoruz. Buna rağmen Afganistan, hâlâ istikrasızlık ve şiddetle karşı karşıya. Bu nedenle devem eden siyasi, askeri ve finansal anlaşmalar büyük önem taşımaktadır” dedi.
NATO Genel Sekreteri, “Kararlı Destek Misyonunun 2016’dan sonra da sürdürülmesine karar verdik. İkinci olarak 2020 sonuna kadar Afgan güvenlik güçlerine fon verilmeye devam edilmesine dair güçlü ulusal bağlılık aldık. Üçüncü olarak ise Afganistan’la uzun vadede siyasi ortaklık ve işbirliği desteğimizi sürdüreceğiz. Bizim mesajımız açık. Afganistan, yalnız değil” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.