Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stoltenberg, Ege Denizi’nde Alman Savaş Gemisini Ziyaret Etti

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ege Denizi’ndeki devriye gezen gemilerden biri olan Amiral gemisi Alman FGS Bonn savaş gemisini ziyaret etti.NATO Genel Sekreteri Türkiye ziyaretinin ardından Ege Denizi’ndeki yasadışı geçişleri engellemek...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ege Denizi’ndeki devriye gezen gemilerden biri olan Amiral gemisi Alman FGS Bonn savaş gemisini ziyaret etti.
NATO Genel Sekreteri Türkiye ziyaretinin ardından Ege Denizi’ndeki yasadışı geçişleri engellemek amacıyla devriye gezen gemilerden biri olan Amiral gemisi Alman FGS Bonn savaş gemisini ziyaret etti. Burada görev yapan askerlerle bir araya gelen Stoltenberg, yürütülen operasyonlarla ilgili komutanlardan bilgi aldı. Ziyaret sırasında Türk komutanlarla da bir araya gelen Stoltenberg, Ege Denizi’nde görevlendirilen NATO Daimi Deniz Kuvvetleri’nin amiral gemisini ziyaret etmekten ve yetkililerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Stoltenberg, “Burada bilgi topluyoruz, gözlem ve keşif yapıyoruz. Elde ettiğimiz bu bilgileri de Türk Sahil Güvenlik ve Donanması, Yunan Sahil Güvenlik ve Donanması, Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi (Frontex) yetkilileri ile paylaşıyoruz. Son birkaç haftadır, Ege Denizi’ni geçmeye çalışan mülteci sayısının düştüğünü gördük. Avrupa Birliği ile yakın işbirliği halindeyiz ve NATO’nun burada bulunmasının önemli nedenlerinden birinin Yunan Donanması ile Türk Donanmasının işbirliği için ortam hazırlamak olduğunu düşünüyorum. Yasadışı, düzensiz ve tehlikeli olan geçişleri yasal, düzenli ve güvenli bir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.